ΤΟΠΙΚΑ

Πρόστιμα 150.000 ευρώ σε εταιρίες

πρόστιμα-150-000-ευρώ-σε-εταιρίες-851206

Πρόστιμα συνολικού ύψους 150.000 ευρώ σε εισηγμένες εταιρίες και φυσικά πρόσωπα, μετόχους αυτών, αποφάσισε μεταξύ άλλων το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κατά τη συνεδρίαση της Παρασκευής.
Πρόκειται για τις εταιρίες Veterin, ΓΕΚ, Hitech, Lannet, Γενερ και Euromedica. Επίσης το ΔΣ της ΕΚ ενέκρινε τη διαγραφή των μετοχών της Δέλτα Βιομηχανία Παγωτού και Φοίνιξ μετά από σχετική αίτησή τους.
Ειδικότερα, το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, κατά τη συνεδρίασή του την Παρασκευή αποφάσισε:
-Την επιβολή προστίμου ύψους 50.000 ευρώ στον κ. Αλέξανδρο Καραμπά, τότε πρόεδρο του ΔΣ της εταιρίας Veterin ABEE διότι, ως υπεύθυνος σύνταξης των ετήσιων δελτίων χρήσεων 2002 και 2003, παρέλειψε να αναφέρει σημαντικές πληροφορίες που αφορούσαν τη δραστηριότητα της εταιρίας κατά τρόπο που θα μπορούσαν να επηρεάσουν την τιμή και την εμπορευσιμότητας της μετοχής της ως άνω εταιρίας.
Για τον ίδιο λόγο επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 10.000 ευρώ στον τότε οικονομικό διευθυντή της εταιρίας κ. Θεόδωρο Τσιπίλη.
Επίσης στην εταιρία Veterin επιβλήθηκε πρόστιμο 10.000 ευρώ διότι δεν γνωστοποίησε έγκαιρα και αναλυτικά στο επενδυτικό κοινό σημαντικά γεγονότα που σχετίζονται με τη λειτουργία της. Για την ίδια υπόθεση επιβλήθηκε πρόστιμο 10.000 ευρώ στην τότε πρόεδρο και διευθύνουσα σύμβουλο κ. Σταυρούλα Παναγοπούλου.
– Την επιβολή προστίμου ύψους 30.000 ευρώ στην εταιρία ΓΕΚ ΑΕ διότι δεν παρείχε έγκαιρη και επαρκή ενημέρωση στο επενδυτικό κοινό αναφορικά με αλλαγή που επήλθε στη διάθεση των αντληθέντων κεφαλαίων όσον αφορά την απόκτηση συμμετοχής της σε επιχειρήσεις.
– Την επιβολή προστίμου ύψους 15.000 ευρώ στον κ. Κωνσταντίνο Τσακάριστο διευθύνοντα σύμβουλο και μέτοχο της εταιρίας «Hitech AE», γιατί δεν προέβη, ως όφειλε, σε γνωστοποίηση μεταβολής ποσοστού δικαιωμάτων ψήφου μεγαλύτερης του 3% της ως άνω εταιρίας, κατά παράβαση του ΠΔ 51/1992.
– Την επιβολή προστίμου ύψους 12.000 ευρώ στον κ. Θωμά Λαναρά πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρίας «Λαννετ Επικοινωνίες ΑΕ», γιατί δεν προέβη, ως όφειλε, σε γνωστοποίηση μεταβολής ποσοστού δικαιωμάτων ψήφου, κατά παράβαση του πδ 51/1992.
– Την επιβολή προστίμου ύψους 9.000 ευρώ στον κ. Φίλιππο Βρυώνη, μέτοχο της «Γενέρ ΑΕ» γιατί προέβη σε εκπρόθεσμη γνωστοποίηση μεταβολής ποσοστού δικαιωμάτων ψήφου κατά παράβαση του ΠΔ 51/1992.
– Την επιβολή προστίμου ύψους 4.000 ευρώ στην κα Ελένη Δανιηλίδου μέλος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρίας «Εuromedica AE», γιατί προέβη σε εκπρόθεσμη γνωστοποίηση μεταβολής ποσοστού δικαιωμάτων ψήφου κατά παράβαση του πδ 51/1992.
– Την ανάκληση άδειας λειτουργίας της εταιρίας Allianz Dresdner Asset Management ΑΕΠΕΥ και την τροποποίηση του σκοπού της μετά από απόφαση τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων της.
– To διορισμό χρηματιστηριακών στις εταιρίες Αxon ΑΧΕ, Κύκλος ΑΧΕΠΕΥ, Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ και στην κυπριακή εταιρία CISCO.
– Τη χορήγηση αδειών λειτουργίας ΑΕΕΔ στις υφιστάμενες ΑΕΛΔΕ: Ανοδική, με έδρα τα Ιωάννινα, Atlantic με έδρα τη Θεσσαλονίκη και Economatrix με έδρα τη Θεσσαλονίκη.
– Την απαγόρευση λειτουργίας της εταιρίας Varius ΑΕΛΔΕ με έδρα την Αγία Βαρβάρα.
– Τη διαγραφή των μετοχών σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 17 του ν. 3371/2005 των εταιριών Δέλτα Βιομηχανία Παγωτού και Φοίνιξ Μετρολάιφ Εμπορική ΑΕ μετά από σχετική αίτησή τους.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου