ΤΟΠΙΚΑ

Αντιμετώπιση των προβλημάτων νεφροπαθών

αντιμετώπιση-των-προβλημάτων-νεφροπ-851206

Ερώτηση κατέθεσε στη Βουλή, προς τους υπουργούς Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κα Ροδούλα Ζήση, σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νεφροπαθείς της Μαγνησίας που είναι ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ και ζητάει από τους αρμόδιους υπουργούς τις άμεσες ενέργειές τους για την ανακούφιση της ευπαθούς αυτής ομάδας συμπολιτών μας.
Συγκεκριμένα στην ερώτησή της η κα Ζήση αναφέρει τα εξής:
«Ο Σύλλογος Νεφροπαθών νομού Μαγνησίας «ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ» , ο οποίος ιδρύθηκε το 1991 και είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, αριθμεί 250 μέλη από τα 270 που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στη Μαγνησία.
Σύμφωνα με υπόμνημα του Συλλόγου, τα μέλη του που είναι ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ υφίστανται μεγάλη ταλαιπωρία, ειδικά οι αιμοκαθαρούμενοι, καθότι εδώ και 6 μήνες έχουν σταματήσει τα φάρμακα για τη θεραπεία τους να αποστέλλονται στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου Βόλου, με αποτέλεσμα να υποχρεώνονται οι ασθενείς να προσέρχονται στο ΙΚΑ, το οποίο είναι ιδιαίτερα επιβαρυντικό για την κατάστασή τους.
Επίσης οι μεταμοσχευμένοι του Συλλόγου, οι οποίοι πηγαίνουν στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός της Αθήνας για εξετάσεις που δεν γίνονται στο ΙΚΑ ή στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου, είναι υποχρεωμένοι να καλύπτουν, εκτός από τα έξοδα μετακίνησής τους και τις εξετάσεις τους.
Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάσθε κ.κ. υπουργοί:
1. Σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβείτε, προκειμένου να αποστέλλονται τα φάρμακα για τους ασφαλισμένους στο ΙΚΑ νεφροπαθείς στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου, σύμφωνα με την προτέρα κατάσταση;
2. Προτίθεσθε να υπογραφεί σύμβαση του ΙΚΑ με το Νοσοκομείο Ευαγγελισμός για την παροχή δωρεάν εξετάσεων στους νεφροπαθείς που είναι ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ»;

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου