ΤΟΠΙΚΑ

Τιμήθηκε ο συγγραφέας Παύλος Μάτεσις

τιμήθηκε-ο-συγγραφέας-παύλος-μάτεσις-851206

Τον διακεκριμένο συγγραφέα και μεταφραστή της “Μελωδίας της ευτυχίας” Παύλο Μάτεσι τίμησε ο Δήμος Βόλου το βράδυ της περασμένης Κυριακής, στο Δημοτικό Θέατρο Βόλου. Η συγκεκριμένη παράσταση είχε ιδιαίτερη σημασία για τους συντελεστές αλλά και για το κοινό, καθώς στην αίθουσα βρισκόταν ο συγγραφέας και θεατράνθρωπος που μετέφρασε τη μελωδία στην ελληνική γλώσσα. Στο πλούσιο βιογραφικό του συγγραφέα και την ανεκτίμητη προσφορά στην ελληνική λογοτεχνία και το θέατρο αναφέρθηκε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Δη.Πε.Θε. Βόλου Σπύρος Μαβίδης, ο οποίος μάλιστα πρότεινε και δημόσια στον Παύλο Μάτεσι να ανεβάσει στο Δη.Πε.Θε. Βόλου το έργο του «Η Μητέρα του Σκύλου», ένα από σπουδαιότερα και πιο πολυαναγνωσμένα έργα της σύγχρονης ελληνικής λογοτεχνίας. Ακολούθως ο Δήμαρχος Βόλου Αλέκος Βούλγαρης παρέδωσε εκ μέρους του Δήμου Βόλου στον κ. Μάτεσι τιμητική πλακέτα καθώς και αντίγραφο επιτύμβιας στήλης του Αρχαιολογικού Μουσείου του Βόλου. Ο Δήμαρχος Βόλου αναφέρθηκε στην «μαεστρία» με την οποία ο συγγραφέας μετέφρασε κείμενο και στίχους της Μελωδίας της Ευτυχίας στην ελληνική γλώσσα και στις συνεργασίες του με τους σπουδαιότερους πρωταγωνιστές του ελληνικού θεάτρου. Ο Παύλος Μάτεσις ανέφερε ότι, επισκέφθηκε το Αρχαιολογικό Μουσείο του Βόλου και το Λαογραφικό Μουσείου Κίτσου Μακρή από τα οποία εντυπωσιάστηκε, ενώ έμεινε έκπληκτος από την εν γένει πολιτιστική κίνηση της πόλης του Βόλου.
Το κοινό της παράστασης χειροκρότησε θερμά τον συγγραφέα, γεγονός που τον συγκίνησε και υποσχέθηκε άμεση συνεργασία με τους τοπικούς πολιτιστικούς φορείς. Υπενθυμίζεται ότι η παράσταση πραγματοποιείται με τη συνεργασία των Δη.Πε.Θε. Βόλου, Καλλιτεχνικού Οργανισμού, Πολυφωνικής Χορωδίας και Παιδικής Χορωδίας του Κέντρου Παιδιού.
Οι πρώτες παραστάσεις πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία και θερμότατη ανταπόκριση του κοινού που τις παρακολούθησε. Απομένουν τέσσερις ακόμη παραστάσεις, τα δύο επόμενα σαββατοκύριακα (Σάββατο και Κυριακή στις 8:00 το βράδυ στο Δημοτικό Θέατρο).
Τις παραστάσεις της «Μελωδίας» παρακολουθούν εκτός του κοινού της πόλης του Βόλου και θεατές που έρχονται ειδικά για την παράσταση από την Αθήνα, κυρίως καλλιτέχνες που έρχονται για να παρακολουθήσουν το έργο στο Βόλο, διότι λόγω τεχνικών δυσκολιών και της παρουσίας στο θίασο παιδιών, σπάνια παρουσιάζεται σε ελληνικές σκηνές
Εισιτήρια προπωλούνται από το Ταμείο του Δημοτικού Θεάτρου Βόλου, κάθε Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, 11-1 το πρωί και 6-9 το απόγευμα και οι τιμές εισιτηρίων είναι 15 ευρώ και 10 ευρώ για τα φοιτητικά εισιτήρια.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου