ΤΟΠΙΚΑ

Στα ράντσα των νοσοκομείων οι πεζοναύτες του Ιράκ

στα-ράντσα-των-νοσοκομείων-οι-πεζοναύ-851206

Την παρέμβαση του Αμερικανού προέδρου Τζορτζ Ο.Μπους προκάλεσαν δημοσιεύματα που καταγγέλλουν ότι τραυματίες Αμερικανοί στρατιώτες που επαναπατρίστηκαν από το Ιράκ και το Αφγανιστάν δεν τυγχάνουν αξιοπρεπούς νοσηλείας.
Οι καταγγελίες αφορούν το Στρατιωτικό Ιατρικό Κέντρο Γουόλτερ Ριντ στην Ουάσινγκτον.
Σύμφωνα με το BBC, στο ραδιοφωνικό μήνυμά του το Σάββατο ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι είναι βαθύτατα προβληματισμένος από τις συνθήκες νοσηλείας για ορισμένους βετεράνους και υποσχέθηκε ότι ανάλογα περιστατικά δεν πρόκειται να επαναληφθούν.
Ο Τζ.Ο.Μπους πρόκειται να δώσει εντολή σχηματισμού διακομματικής επιτροπής που θα ερευνήσει τις ακριβείς συνθήκες νοσηλείας των Αμερικανών στρατιωτών. Ήδη απολύθηκαν ο γραμματέας των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ Φράνσις Χάρβεϊ και ο διοικητής του ιατρικού κέντρου.
Ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε ότι οι συνθήκες νοσηλείας για ορισμένους βετεράνους είναι απαράδεκτες και υπογράμμισε: «Αυτοί οι άνδρες και οι γυναίκες που υπηρέτησαν αξίζουν ένα ευχαριστώ από την πατρίδα μας και την καλύτερη φροντίδα που το έθνος μας μπορεί να προσφέρει».
Ο Τζ.Ο.Μπους χαρακτήρισε τα περιστατικά μεμονωμένα, αλλά τόνισε: «Είναι απαράδεκτα για εμένα και για τη χώρα μας και δεν πρόκειται να επαναληφθούν».
Την υπόθεση δημοσιοποίησε η εφημερίδα Washington Post, σύμφωνα με την οποία ορισμένοι στρατιώτες νοσηλεύονται σε κτίρια γεμάτα κατσαρίδες και τρωκτικά.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου