ΤΟΠΙΚΑ

300.000 ευρώ για την προμελέτη του τραμ Βόλου

300-000-ευρώ-για-την-προμελέτη-του-τραμ-βόλο-851206

Ανοίγει ο δρόμος για τη χρηματοδότηση προμελέτης για την κατασκευή τραμ στο Βόλο από το Υπουργείο Μεταφορών.
Τη θετική αυτή εξέλιξη για το Δήμο Βόλου μετέφερε στον δήμαρχο Βόλου Αλέκο Βούλγαρη χθες το μεσημέρι ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Σούρλας, που χθες το πρωί είχε συνάντηση με τον υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών Κώστα Χατζηδάκη για θέματα που αφορούν στη Μαγνησία.

Ο κ. Χατζηδάκης ανακοίνωσε ότι θα δοθεί εντολή από το Υπουργείο Μεταφορών στον ΟΑΣΑ και στην ΤΡΑΜ ΑΕ να προχωρήσουν σε μια προμελέτη, όπως ήδη κάνουν στην Πάτρα και τα Γιάννενα, για να διερευνηθεί πώς μπορεί και με ποιους όρους να προχωρήσει το έργο του τραμ στο Βόλο, το οποίο, όπως τόνισε ο υπουργός Μεταφορών, αν προχωρήσει και δοθεί «πράσινο φως» από τους τεχνικούς, «θα δώσει και ένα ξεχωριστό χαρακτήρα στην ωραία πόλη του Βόλου».

Ο δήμαρχος Βόλου εξέφρασε την ικανοποίησή του γι΄ αυτή τη θετική εξέλιξη, που έρχεται λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση της χρηματοδότησης του δικτύου των ποδαλητοδρόμων από το Υπουργείο Μεταφορών και επικοινώνησε αμέσως με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου κ. Σιμόπουλο, ο οποίος την ερχόμενη εβδομάδα θα βρίσκεται στο Βόλο μαζί με στελέχη του ΥΜΕ, προκειμένου να συζητήσουν με τη δημοτική αρχή για το πλαίσιο της συνεργασίας, ώστε να ξεκινήσουν οι διαδικασίες ένταξης της προμελέτης.

Σημειώνεται ότι ο Δήμος Βόλου μέσω της ΔΕΜΕΚΑΒ έχει προχωρήσει στην εκπόνηση ενός στρατηγικού σχεδίου για μέσο σταθερής τροχιάς στην πόλη του Βόλου μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος TranSUrban, στο οποίο συμμετείχαν η ΔΕΜΕΚΑΒ εκ μέρους του Δήμου Βόλου ως επικεφαλής και η ΔΕΜΚΑ εκ μέρους του Δήμου Νέας Ιωνίας ως εταίρος.

Μετά από σχετική πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, στο Δήμο Βόλου πραγματοποιήθηκαν επιτόπου επισκέψεις στελεχών και υποβλήθηκαν φάκελοι εκδήλωσης ενδιαφέροντος από όλες ουσιαστικά τις γνωστές εταιρίες του χώρου: BOMBARDIER, SIEMENS, INEKON, TRANSLOHR VEOLIA, TRANSDEV και ALSTOM/Ν. ΚΙΟΛΕΪΔΗΣ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου