ΤΟΠΙΚΑ

ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΣΕ ΒΟΛΟ – ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ: Ανακύκλωση…

ξεκιναει-σε-βολο-νεα-ιωνια-ανακύκλωσ-851206

Με επικεφαλής τον δήμαρχο Βόλου Αλέκο Βούλγαρη, τον πρόεδρο του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Απορριμμάτων ( ΦΟ.Δ.Σ.Α.) Γιάννη Κουρτίνα και το μέλος του Δ.Σ Γιώργο Δανηλόπουλο, μαζί με το συνεργείο που έχει επιφορτιστεί το μοίρασμα των ειδικών σάκων, ξεκίνησε χθες στο Βόλο η εξόρμηση ενημέρωσης των πολιτών για το πρόγραμμα ανακύκλωσης που ξεκινά τις επόμενες μέρες στο Πολεοδομικό Συγκρότημα.
Επιλογή της δημοτικής αρχής του Βόλου και του διοικητικού συμβουλίου του ΦΟ.Δ.Σ.Α -αφού αντίστοιχη πρωτοβουλία ελήφθη και στη Νέα Ιωνία- ήταν να ξεκινήσει η καμπάνια από την παραλία του Βόλου και ειδικότερα από τα κέντρα εστίασης, όπου έχει παρατηρηθεί μεγάλος όγκος απορριμμάτων τόσο σε χαρτί, όσο και πολύ περισσότερο σε γυαλί.
Ιδιαίτερη εξάλλου καμπάνια θα γίνει και στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, όπως επίσης και στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Βόλου.
«Πρόκειται για μία σημαντική πρωτοβουλία, τόνισε χθες ο δήμαρχος Βόλου Αλέκος Βούλγαρης. Στηρίζουμε τον πολιτισμό στην πόλη μας, ενδιαφερόμαστε για την προστασία του περιβάλλοντος.
Ξεκινήσαμε από παραλία και τα κέντρα εστίασης, διότι θέλουμε να ευαισθητοποιήσουμε όλους τους πολίτες, επαγγελματίες της παραλίας, της εμπορικής αγοράς, όπως και όλους τους κατοίκους του Πολεοδομικού Συγκροτήματος.
Πιστεύω ότι αυτή η προσπάθεια θα βρει ανταπόκριση, χρειαζόμαστε απαραίτητα την υποστήριξη των πολιτών και είμαστε σίγουροι ότι θα ανταποκριθούν.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου εκτιμάται ότι θα είναι όλα έτοιμα για να ξεκινήσει το πρόγραμμα ανακύκλωσης στο Βόλο και τη Νέα Ιωνία, αφού τοποθετηθούν οι μπλε κάδοι της ανακύκλωσης.

Στο Βόλο υπολογίζεται ότι θα τοποθετηθούν 850 κάδοι περίπου και στη Νέα Ιωνία 400 κάδοι.
Το πρόγραμμα ανακύκλωσης των υλικών συσκευασίας θα αφορά στο χαρτί, το γυαλί, το πλαστικό και το αλουμίνιο.
Στο πλαίσιο του προγράμματος ο εξουσιοδοτημένος Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟ.Δ.Σ.Α) σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρία Ανακύκλωσης Απορριμμάτων, θα αναπτύξει ένα δίκτυο μπλε κάδων για τα ανακυκλώσιμα προϊόντα, ενώ το ειδικά πιστοποιημένο για το Νομό Μαγνησίας Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών της ΠΑΝΜΙΧ θα αναλάβει τη διαχείρισή τους μέχρι να φτάσει στην ανακύκλωση.
Στην ειδική τσάντα που διανέμεται σε όλα τα νοικοκυριά του Πολεοδομικού Συγκροτήματος με αφορμή την έναρξη του προγράμματος ανακύκλωσης έχει συμπεριληφθεί μεταξύ άλλων και επιστολή του δημάρχου Βόλου Αλέκου Βούλγαρη για το Βόλο και του δημάρχου Νέας Ιωνίας Παύλου Μαβίδη αντίστοιχα για τη Νέα Ιωνία, στην οποία επισημαίνεται η σπουδαιότητα του εγχειρήματος και οι στόχοι του.

Στη Νέα Ιωνία
Καμπάνια ενημέρωσης των πολιτών για το πρόγραμμα ανακύκλωσης που ξεκινά τις επόμενες ημέρες στο Δήμο Νέας Ιωνίας, πραγματοποιήθηκε χθες και στο κέντρο της Νέας Ιωνίας.
Ο Δήμαρχος Νέας Ιωνίας κ. Παύλος Μαβίδης, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Γ. Κουφογεώργος και ο Αντιπρόεδρος στο Σύνδεσμο Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων κ. Απ. Καζάκης, μοίρασαν στους δημότες οικολογικές σακούλες και ενημερωτικό υλικό για το πρόγραμμα, ενώ την επόμενη εβδομάδα θα τοποθετηθούν και οι ειδικοί κάδοι με το διακριτικό μπλε χρώμα για κάθε υλικό συσκευασίας, δηλαδή γυαλί, χαρτί, πλαστικό και αλουμίνιο.
Σε δηλώσεις του ο κ. Μαβίδης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την έναρξη του προγράμματος, τονίζοντας ότι επιτέλους υλοποιείται μια σοβαρή οικολογική δραστηριότητα που έλειπε από το Δήμο Νέας Ιωνίας και αποτελούσε προγραμματική δέσμευση της δημοτικής αρχής η άμεση εφαρμογή της.
Συνολικά στο Δήμο Νέας Ιωνίας θα τοποθετηθούν 400 κάδοι, οι οποίοι θα καλύψουν κάθε γειτονιά της πόλης, ενώ η ενημέρωση των δημοτών θα συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες με τη διανομή των ειδικών για την ανακύκλωση σάκων από σπίτι σε σπίτι. Η συσκευασία περιλαμβάνει οικολογική σακούλα στην οποία γίνεται διαχωρισμός του κάθε υλικού, επιστολή του Δημάρχου Νέας Ιωνίας προς τους δημότες, καθώς και έντυπο ενημερωτικό υλικό της Ελληνικής Εταιρίας Ανακύκλωσης, σε συνεργασία με την οποία υλοποιείται το πρόγραμμα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου