ΤΟΠΙΚΑ

Ζητούν να δουν τον πρωθυπουργό οι αγρότες

ζητούν-να-δουν-τον-πρωθυπουργό-οι-αγρό-851206

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό ζητούν οι αγρότες από την περιοχή του Δομοκού, οι οποίοι μετακίνησαν τα τρακτέρ τους χθες από την πόλη του Δομοκού, όπου βρίσκονταν για περίπου 15 ημέρες, και τα μετέφεραν δίπλα ακριβώς στο μνημείο του Λεωνίδα στις Θερμοπύλες, διανύοντας απόσταση 70 χιλιομέτρων.
«Έχουμε στείλει στον πρωθυπουργό σχετικό υπόμνημα και περιμένουμε να συναντηθούμε μαζί του. Η κίνησή μας αυτή έχει συμβολικό χαρακτήρα και θέλουμε να στείλουμε ένα σαφές μήνυμα ότι είμαστε αποφασισμένοι να φτάσουμε ακόμη και μέχρι την Αθήνα. Αλλωστε, μας πιέζουν τα προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί» δήλωσε ο πρόεδρος του αγροτικού συλλόγου του Δομοκού, Βάιος Γκανής.
Περίπου 250 τρακτέρ έχουν παραταχθεί δίπλα ακριβώς στο μνημείο του Λεωνίδα, ενώ, όπως αποφάσισαν οι αγρότες, θα παραμείνουν εκεί μέχρι τη Δευτέρα, περιμένοντας απαντήσεις στα αιτήματά τους, χωρίς να αποκλείουν και το ενδεχόμενο να διακόπτουν την κυκλοφορία στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας για κάποια χρονικά διαστήματα.
Παράλληλα, συνεχίζουν την ενημέρωση και των υπολοίπων αγροτών στα χωριά του κάμπου της Λαμίας, με στόχο να ενισχυθούν με την παρουσία και άλλων αγροτικών μηχανημάτων. Στις αρχές της επόμενης βδομάδας αναμένεται να πάρουν τις αποφάσεις τους.
Υποχώρησε ο Β. Μπούτας
Εν τω μεταξύ, να αποσύρουν τα τρακτέρ τους από το χώρο του Δέλτα Καρδίτσας, πίσω στα χωριά τους, αποφάσισαν οι αγρότες της Καρδίτσας, οι οποίοι συνεδρίασαν χθες.
Ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, Βαγγέλης Μπούτας, με δηλώσεις του, ανανέωσε το «ραντεβού» των αγροτών για τις 18 Μαρτίου στο Κιλελέρ.
Ο κ. Μπούτας έκανε λόγο για υπονόμευση του αγώνα για τρεις συνεχόμενες ημέρες, προκειμένου, όπως είπε, οι αγροτοσυνδικαλιστές αυτοί να εμποδίσουν τον αγροτικό κόσμο να κατέλθει στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου