ΤΟΠΙΚΑ

Ως πόσο ακόμη θα το σκέφτεστε;

ως-πόσο-ακόμη-θα-το-σκέφτεστε-851206

Φοβάμαι, κ. Πρόεδρε, ότι ακόμη και οι πολιτικοί σας αντίπαλοι στεναχωριούνται κάπως για τη δεινή θέση που έχετε περιέλθει προσωπικά, εσείς, ο μέχρι πρότινος «κυρίαρχος» του πολιτικού μας χάρτη. Διότι ενώ γνωρίζουν ότι δεν έχετε άμεση προσωπική ευθύνη για όλο αυτό το κουβάρι σκανδαλωδών ενεργειών και παραλείψεων περί τις επενδύσεις της «Βατοπέδιο Π.Ε.» -ουχί Ανώνυμης αλλά… πολυώνυμης και πολύφερνης εταιρίας- εν τούτοις μπλεχτήκατε στο κουβάρι της.
Μπλεχτήκατε πολύ άσχημα, επειδή δεν είδατε εγκαίρως ότι «έχει λάκκο η φάβα», ότι, ακόμα και με τις αγνότερες προθέσεις αν ενήργησαν, ακόμη και από μεγάλη αφοσίωση στο «σχήμα» των μοναχών αν κινήθηκαν οι υπουργοί σας, εν τούτοις υπέπεσαν, αν μη τι άλλο, σε ασυγχώρητα πολιτικά ολισθήματα.
Επιχειρήσατε δυστυχώς, ιδίως με την στάση σας στη ΔΕΘ, να λειτουργήσετε ως «η μάνα του λόχου», ως η κότα που προστατεύει υπό τις φτερούγες της τα κλωσόπουλά της. Να καλύψετε και τον Βουλγαράκη και τον Ρουσόπουλο και όλους. Αλλα έτσι πήρατε τις ευθύνες πάνω σας.
Αντί να ακούσετε τη φωνή του λαού της Ξάνθης, της Χαλκιδικής, της Θεσσαλονίκης, αντί να ακούσετε την ζώσα Εκκλησία, που μίλησε δια στόματος του Μητροπολίτης Ξάνθης, δώσατε βάρος στους παρατρεχάμενους των πολύφερνων καλογερομπίζνεσμαν.
Και το θέμα δεν είναι μόνο ότι επήλθε ζημία στην παράταξή σας, που καταγράφεται με τις δημοσκοπήσεις.
Το ότι «καταφέρατε» να κάνετε τον κ. Παπανδρέου, που πριν ένα χρόνο ήταν αμφισβητούμενος μέσα στο ίδιο του το κόμμα, να προβάλλει ως ο βέβαιος νικητής των προσεχών εκλογών, μπορεί να προκαλεί μελαγχολία μόνο στα κομματικά στελέχη ή τους φανατικούς ψηφοφόρους σας.
Εκείνο που προκαλεί μελαγχολία σε πλείστους Έλληνες, ακόμη και σε πολλούς από εκείνους που σας ψήφισαν, είναι ότι καλύψατε την έλλειψη πολιτικής γενναιότητας κάποιων συνεργατών σας. Την οχύρωση πίσω από την θεωρία πως ό,τι είναι νομότυπο, είναι και πολιτικώς αποδεκτό και ηθικό.
Ένας δεν βρέθηκε να πει με γενναιότητα ότι έκανε λάθος και να κάνει πολιτικό «χαρακίρι».
Ενδεχομένως θα «φάτε» κάποιους στον ανασχηματισμό. Στο μεταξύ όμως θα έχουν ροκανίσει την εμπιστοσύνη που σας έδειχνε μια ισχυρή μερίδα των πολιτών. Και γι αυτή σας την ολιγωρία η ευθύνη είναι ολόκληρη δική σας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου