ΤΟΠΙΚΑ

Η Ροδ. Ζήση στη συνέλευση της ΔΕΕ

η-ροδ-ζήση-στη-συνέλευση-της-δεε-851206

Στο Παρίσι βρίσκεται η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κα Ροδούλα Ζήση, προκειμένου να συμμετάσχει, ως εκπρόσωπος του Ελληνικού Κοινοβουλίου, στις εργασίες της 55ης Συνόδου της Ολομέλειας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Δυτικοευρωπαϊκής Ένωσης (ΔΕΕ) και των Επιτροπών από 2 έως 4 Δεκεμβρίου 2008.
Τα θέματα που θα αναπτυχθούν κατά τη διάρκεια των εργασιών της Συνόδου αφορούν στην κοινή στρατηγική για την ασφάλεια και άμυνα της Ευρώπης, στη δημόσια ανταπόκριση στις διεθνείς στρατιωτικές επιχειρήσεις, στις τρομοκρατικές ενέργειες στα σύνορα Τουρκίας – Ιράκ, στο ρόλο των Κοινοβουλίων ως προς την αναγνώριση του Κοσσυφοπεδίου, στην ασφάλεια της Ευρώπης μετά τον πόλεμο στη Γεωργία, στον Προϋπολογισμό της Συνέλευσης της Δυτικοευρωπαϊκής Ένωσης για το 2009 και των Υπουργικών Οργάνων της ΔΕΕ.
Η βουλευτής κα Ζήση θα παρουσιάσει κατά τη διάρκεια των εργασιών της Ολομέλειας εισήγηση με θέμα: «Πολυεθνικό Διαστημικό Σύστημα Απεικόνισης (MUSIS) – η Ευρωπαϊκή Διαστημική Συνεργασία για Ασφάλεια και Άμυνα», η οποία της ανετέθη από την Επιτροπή Τεχνολογίας και Αεροδιαστημικής της οποίας είναι μέλος.
Επίσης, στα πλαίσια της Συνόδου, η κα Ζήση θα συμμετάσχει στη συνάντηση της Σοσιαλιστικής Ομάδας, καθώς και στο δείπνο που θα παραθέσει ο κ. Θ. Πάγκαλος, πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Ομάδας, προς τιμήν των μελών της.
Επιπλέον η κα Ζήση θα παραβρεθεί στη συνάντηση με τον Μητροπολίτη Γαλλίας κ. Εμμανουήλ, καθώς και στο γεύμα προς τιμήν των εισηγητών της Ολομέλειας, αφού η κυρία Ζήση είναι μία εκ των σημαντικών εισηγητών αυτής της Συνόδου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου