ΤΟΠΙΚΑ

Μεταξύ σφύρας και άκμονος

μεταξύ-σφύρας-και-άκμονος-851206

Τα ιπτάμενα στιλέτα. Αυτή η ταινία παίζεται τούτες τις μέρες στην Εξεταστική Επιτροπή για το Βατοπέδιο. Ο ένας υπουργός καρφώνει τον άλλο κι ο προκάτοχος το διάδοχο. Βέβαια δεν μιλάμε για υπουργούς διαφορετικών κυβερνήσεων, αλλά της ίδιας κυβέρνησης και συγκεκριμένα της σημερινής. Παραταξιακή αλληλεγγύη λέγεται αυτή.

Αναβάλλονται οι πρωτοβουλίες Καραμανλή για αναστροφή του κλίματος λόγω της νηστείας των Χριστουγέννων. Μετά τις γιορτές τα παϊδάκια θα τα τσακίζει οκτώ-οκτώ, έτσι για να καταλάβουν και οι αντίπαλοι τι μπορούν να πάθουν τα πλευρά τους.

Βλέπω αυτή τη διαφήμιση για τη φορολογική συνείδηση και μου ’ρχονται δάκρυα στα μάτια. Επιστήμονας ο Αλογοσκούφης. Χτυπάει στο φιλότιμο τον Έλληνα, αλλά την πάτησε. Λεφτά δεν υπάρχουν.

Οταν έβρεχε εκατομμύρια στο Βόλο, εμείς πού ήμασταν; Κρατούσαμε ομπρέλα; Άκου 6 εκατομμύρια ευρώ το λαϊκό λαχείο! Ούτε το 3ο ΠΕΠ Θεσσαλίας να ήταν. Το ευτύχημα είναι ότι τα μοιράστηκαν πολλοί Βολιώτες, οι οποίοι βέβαια θα κάνουν άνετα Χριστούγεννα, μακριά από την οικονομική κρίση.

Σιγά σιγά ο θεσσαλικός κάμπος παίρνει φωτιά. Τα τρακτέρ βγαίνουν στους δρόμους. Το εξαιρετικό ενδιαφέρον της υπόθεσης είναι αν θα βγουν στα μπλόκα και τα λεγόμενα γαλάζια τρακτέρ. Εκτός αν ο κ. Κοκκινούλης πλέον ασχολείται με Mall, ελληνιστί και… αγροτιστί εμπορικά κέντρα και όχι με τρεμπανάλ καταστάσεις και ξημεροβραδιάσματα στις εθνικές οδούς.

Την υπογραφή μας δεν την βάζουμε όπου κι όπου. Αυτό ισχύει και για αντιδημάρχους. Αν βάζεις την υπογραφή σου όπου κι όπου, θα τη βρεις ή μπροστά σου ή πίσω σου. Πάντως σίγουρα ζημιά θα σου κάνει. Το αυτό ισχύει και για την αδειοδότηση σούπερ μάρκετ πολυεθνικής εταιρίας στον Περιφερειακό, που πήρε άδεια στα μουλωχτά σε περιοχή που οι χρήσεις γης το απαγορεύουν ρητά. Σκάει σιγά σιγά το φασούλι.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου