ΤΟΠΙΚΑ

Με τη δύναμη της έδρας

με-τη-δύναμη-της-έδρας-851206

Μετά την εκτός έδρας αναμέτρηση με τη Βέροια η ομάδα του Ολυμπιακού ξεκινά την προετοιμασία της από σήμερα για τον αγώνα της 13ης αγωνιστικής απέναντι στον Αγροτικό Αστέρα, που θα διεξαχθεί στο Πανθεσσαλικό. Οι ερυθρόλευκοι πήραν άριστα στην αμυντική τους τακτική κόντρα στη βασίλισσα του Βορρά και έφυγαν με τον πολύτιμο βαθμό της ισοπαλίας, που τους διατηρεί στην 5η θέση της βαθμολογίας.
Η απόσταση από την κορυφή απέχει επτά βαθμούς και από την προνομιούχο τριάδα έξι. Ο Ατρόμητος βρίσκεται στην πρώτη θέση με 28 βαθμούς και ακολουθούν ΠΑΣ Γιάννενα και Καβάλα στους 27, με τις δύο ομάδες να κονταροχτυπιούνται την ερχόμενη αγωνιστική.
Στόχος της ομάδας του Βόλου είναι στους δύο εντός έδρας αγώνες που ακολουθούν με Αγροτικό Αστέρα και Καστοριά να εξασφαλίσει το απόλυτο των βαθμών και με τυχόν απώλειες των προπορευόμενων ομάδων να πλασαριστεί μέσα στην τριάδα.
Για να γίνει όμως κάτι τέτοιο, θα πρέπει πρώτα οι ερυθρόλευκοι να εκμεταλλευτούν τη δύναμη της έδρας τους, αλλά και να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις ευκαιρίες τους, ώστε να μην χρειασθεί και πάλι το τελευταίο λεπτό για πάρουν τη νίκη. Αυτό είχε συμβεί με τον Εθνικό στο τελευταίο ματς έδρας, οπότε και ο Ολυμπιακός φιλοξένησε τον Εθνικό στο Πανθεσσαλικό Στάδιο και τελικά πήρε την νίκη με χατ-τρικ του Ηλία Ιωάννου στο 90’.
Στο τελευταίο ματς εκτός έδρας οι ερυθρόλευκοι έδωσαν το βάρος στην αμυντική λειτουργία αλλά και στη δύναμη. O τεχνικός Γιόζεφ Μπουμπένκο έμεινε ικανοποιημένος από την απόδοση των παικτών του στα αμυντικά τους καθήκοντα, αλλά επιθετικά ο Ολυμπιακός υστέρησε, αφού η δημιουργία και η φαντασία έλειψε από τους ποδοσφαιριστές του. Είναι χαρακτηριστικό πως παίκτες που θα μπορούσαν να κάνουν παιχνίδι έλειψαν από το αρχικό σχήμα, με τους Γκαρσία, Ιακωβάκη και Τούτσο να μένουν στον πάγκο. Στην τετράδα της άμυνας προτιμήθηκαν από τα δεξιά προς τα αριστερά οι Αλβάρεζ, Κοντέων, Πακάλτσης και Κατσικάς, ενώ πρόσθετα αμυντικά καθήκοντα είχαν από τα δεξιά προς τα αριστερά οι Ραγκουέλ, Στεφανίδης, Μάγερνικ και Ιράλα. Στην επίθεση κινήθηκαν οι Ιωάννου και Γιακάκογλου, με τον νεαρό επιθετικό να έχει ελεύθερο ρόλο στην επίθεση. Στο 59’ αντικαταστάθηκε από τον Γκαρσία, αλλά ο Αργεντινός έμοιαζε εκτός κλίματος και δεν μπόρεσε να βοηθήσει στο δημιουργικό κομμάτι.
Βέβαια πέρα από τη δύναμη σημαντικό ρόλο στον αγώνα έπαιξε και το πάθος που επέδειξε ο σύλλογος και είχε να κάνει και με την παρουσία του ερυθρόλευκου κόσμου, που ήταν συγκλονιστική. Οσοι βρέθηκαν στην Βέροια, έσπρωξαν την ομάδα τους με τις φωνές και τις επευφημίες τους στο να φύγει αλώβητη από την πόλη της Μακεδονίας. Αλλωστε δεν είναι τυχαίο πως και μετά την λήξη της αναμέτρησης στην έξοδο της θύρας 6, όπου φιλοξενήθηκαν οι ερυθρόλευκοι, βρέθηκε ο Αχιλλέας Μπέος, ευχαριστώντας τον κόσμο για την συγκλονιστική του παρουσία.
Η παρουσία τους θα πρέπει να είναι σημαντική και στην ερχόμενη αναμέτρηση απέναντι στον Αγροτικό Αστέρα, όσο και στην μεθεπόμενη, επίσης εντός έδρας, με το σύλλογο της Καστοριάς.

Ο Καραγκούνιας διαιτητής την Κυριακή
Ο κ. Παναγιώτης Καραγκούνιας θα είναι αυτός που θα αναλάβει να σφυρίξει στη 13η αγωνιστική το ματς Ολυμπιακός Βόλου-Αγροτικός Αστέρας. Μετά τον ορισμό της ΕΠΟ ο Αχαιός διαιτητής θα έχει ως βοηθούς τους κ.κ. Αλεξανδρόπουλο και Καμζόλα, επίσης από την Αχαΐα. Χρέη τέταρτου διαιτητή θα έχει ο κ. Κάμπαξης από την Εύβοια. O κ. Καραγκούνιας έχει σφυρίξει φέτος ακόμη τρεις αναμετρήσεις στη Β’ Εθνική. Χαρακτηριστικό είναι πως και οι τρεις έχουν λήξει ισόπαλες. Στο παρελθόν πάντως έχει διευθύνει ακόμη μια αναμέτρηση με τους ερυθρόλευκους να φιλοξενούνται από τον Αγιο Δημήτριο για την Β’ Εθνική στις 16/03/2008. Η ομάδα του Βόλου είχε επικρατήσει τότε με 2-1 με τέρματα των Τσάγγαρη και Φονσέκα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου