ΤΟΠΙΚΑ

Οργιάζει η αυθαιρεσία στις Σποράδες

οργιάζει-η-αυθαιρεσία-στις-σποράδες-851206

Οργιάζει η αυθαιρεσία στις Βόρειες Σποράδες, καθώς όλες οι ενδείξεις και τα μέχρι τώρα στοιχεία δείχνουν ότι η ολιγωρία της διοίκησης δημιουργεί μία νέα γενιά αυθαιρέτων. Είναι χαρακτηριστικό πως μόνον το τελευταίο δεκαπενθήμερο οι αρμόδιες υπηρεσίες της Νομαρχίας Μαγνησίας δέχθηκαν πέντε καταγγελίες για υπερβάσεις της πολεοδομικής νομοθεσίας σε ισάριθμες νεοανεγειρόμενες οικοδομές της περιοχής .
Δεν είναι τυχαίο ότι μέσα στην εβδομάδα κλιμάκιο μηχανικών της Πολεοδομίας της ΝΑΜ βρέθηκε στη Σκιάθο και προχώρησε σε αυτοψίες σε όλες τις νεοανεγειρόμενες οικοδομές στο νησί. Τα πλήρη στοιχεία των αυτοψιών πρόκειται να παραδοθούν μέσα στην εβδομάδα στο Νομάρχη, προκειμένου εκεί όπου υπάρχουν ευθύνες να αποδοθούν οι προβλεπόμενες από το νόμο διοικητικές και ποινικές κυρώσεις.
Είναι πάντως χαρακτηριστικό πως τις τελευταίες εβδομάδες μετά τη δημοσιοποίηση στον Τύπο της πολιτικής βούλησης της ΝΑΜ να βάλει “φρένο” στη νέα γενιά αυθαιρέτων που πάει να δημιουργηθεί, πολλοί έχουν χάσει… τον ύπνο τους. Όπως δήλωσε χθες στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ έμπειρο υπαλληλικό στέλεχος -μηχανικός της Νομαρχίας, τα τηλέφωνα και οι.. παντοειδείς… πιέσεις πέφτουν σύννεφο τις τελευταίες εβδομάδες , προκειμένου να ακυρωθεί εν τη γενέσει της αυτή η πρωτοβουλία, που φέρεται αποφασισμένη να την πάει όσο πιο μακριά μπορεί η νέα Νομαρχιακή Αρχή, η οποία μετά το πρώτο διάστημα ενημέρωσης για τα τεκταινόμενα αντιλήφθηκε ότι η αυθαιρεσία… βασιλεύει, ειδικά στην Περιφέρεια, αφού οι υπερβάσεις των οικοδομικών αδειών δεν είναι μόνον η συνήθης πρακτική στις Βόρειες Σποράδες , αλλά και στο Πήλιο και στην ευρύτερη επαρχία του Αλμυρού.
Δεν είναι τυχαίο ότι η Νομαρχία θορυβημένη από την έκταση του προβλήματος των αυθαιρέτων ανακοίνωσε ήδη την ενιαιοποίηση των Πολεοδομικών Γραφείων Αλμυρού και Σκοπέλου με αυτό της Νομαρχίας με τη θέσπιση ενιαίου πρωτοκόλλου, το οποίο στο άμεσο μέλλον θα είναι ηλεκτρονικό, έτσι ώστε ο άμεσα ενδιαφερόμενος να μπορεί με κάποιο κωδικό πρόσβασης να διαπιστώνει σε ποιο στάδιο βρίσκεται ο φάκελλός του. Επίσης στη φάση υλοποίησης είναι η ήδη εξαγγελθείσα πρόθεση της ΝΑΜ να προχωρήσει στη σύσταση Ειδικού Γραφείου στο Πήλιο, το οποίο θα καταγράφει τις όποιες αυθαιρεσίες και επιπλέον θα εξετάζει προτάσεις που έχουν να κάνουν με προβλήματα που αφορούν την πολεοδομική και χωροταξική ευταξία της περιοχής.
Στη Νομαρχία, τέλος, εκτιμούν ότι μέσα στους επόμενους μήνες θα γίνει εφικτή η πρόσληψη, μέσω ΑΣΕΠ, που έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια , εννέα συνολικά ατόμων από τα οποία τα τέσσερα θα είναι μηχανικοί, έτσι ώστε να γίνει πιο αποτελεσματικός ο έλεγχος των αυτοψιών σε ολόκληρη την Περιφέρεια

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου