ΤΟΠΙΚΑ

Πήρε φωτιά ο θεσσαλικός κάμπος…

πήρε-φωτιά-ο-θεσσαλικός-κάμπος-851206

Διχάζουν τα τρακτέρ. Στα δύο οι αγρότες της Μαγνησίας…
Αποκλείουν κάθε ενδεχόμενο κινητοποιήσεων τα “γαλάζια τρακτέρ”. Εν αναμονή χωρίς να έχουν ξεκαθαρίσει εάν θα συμμετέχουν ή όχι στις αγροτικές κινητοποιήσεις “πράσινοι και αριστεροί συνδικαλιστές”.
Το πρώτο βήμα έγινε χθες πάντως σε Τρίκαλα, Λάρισα και Καρδίτσα, όπου στο κάλεσμα των αντίστοιχων Αγροτικών Συλλόγων και Ομοσπονδιών ανταποκρίθηκαν αρκετοί αγρότες, που παρέταξαν τα τρακτέρ τους ένθεν και ένθεν του δρόμου.
Στο Βόλο και την ευρύτερη Μαγνησία δεν υπήρχε χθες καμία κινητικότητα, παρά μόνο διαβουλεύσεις και ζυμώσεις.
“Είμαστε σε ανοιχτή γραμμή με συναδέλφους αγρότες και συνδικαλιστές από τους υπόλοιπους νομούς, επισήμανε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος της ΕΑΣ Πηλίου και Βορείων Σποράδων Δημ. Σπανός, που δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο την ερχόμενη Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου οι αγρότες της Μαγνησίας να μεταβούν στον Πλατύκαμπο, όπου προγραμματίζεται αγροτικό συλλαλητήριο.

Οι επόμενες κινήσεις θα εξαρτηθούν από τη συμμετοχή των αγροτών. Εάν είναι ικανοποιητική, ενδεχομένως να δούμε και τρακτέρ στους δρόμους, αφού ήδη εξετάζεται το ενδεχόμενο αποκλεισμού των Τεμπών.

Σε εντελώς διαφορετικό κλίμα ο πρόεδρος της ΕΑΣ Βόλου Νικήτας Πρίντζος ήταν σχεδόν κατηγορηματικός ότι δεν θα υπάρξουν κινητοποιήσεις το αμέσως επόμενο διάστημα, αφού όπως τόνισε, οι αγρότες περιμένουν πρώτα να δούνε να εφαρμόζονται τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός και μετά να καθορίσουν τη στάση τους. Ως εκ τούτου, εκτίμησε ο πρόεδρος της ΕΑΣ Βόλου, είναι πολύ πρώιμο να μιλά κανείς για κινητοποιήσεις, αφού ακόμη δεν έχουν ξεδιπλωθεί στο σύνολό τους τα μέτρα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Η Περιφερειακή
ΠΑΣΟΚ Θεσσαλίας

Ο υπεύθυνος του Τομέα της Π.Ε. Θεσσαλίας Άρης Αγραφιώτης σε χθεσινή του ανακοίνωση επιτίθεται στην κυβέρνηση για την πολιτική της στον αγροτικό τομέα και υποστηρίζει πως, σε ό,τι αφορά το αγροτικό εισόδημα, η κατάσταση είναι πέρα από κάθε περιγραφή δραματική.
“Στις διαπραγματεύσεις στην Ε.Ε. η μια ήττα διαδέχεται την άλλη και οι κοινοτικές επιδοτήσεις μειώνονται και τίθενται εν αμφιβόλω εξ αιτίας των χειρισμών της», τονίζει ο κ. Αγραφιώτης.
«Το ΠΑΣΟΚ σήμερα ως αντιπολίτευση και αύριο ως κυβέρνηση με αίσθηση ευθύνης στέκεται συμπαραστάτης και αλληλέγγυος στον αγρότη, που κινητοποιείται για να διεκδικήσει το δικαίωμα του να παραμείνει στην ύπαιθρο με ένα ικανοποιητικό εισόδημα.
Στηρίζει τους αγώνες που δίνουν σήμερα οι αγρότες για ένα καλύτερο μέλλον γι’ αυτούς και τα παιδιά τους”, καταλήγει.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου