ΤΟΠΙΚΑ

Με συγκίνηση η υποδοχή του Κώστα Ντίνα στο Ιατρείο Αλληλεγγύης

με-συγκίνηση-η-υποδοχή-του-κώστα-ντίνα-129041

Μετά από 3.100 χιλιόμετρα από Λονδίνο – Βόλο

Την πιο ανθρώπινη υποδοχή επεφύλαξαν οι άνθρωποι του Ιατρείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης στον κοινωνικό ποδηλάτη Κώστα Ντίνα μετά την άφιξή του χθες στις 6.30 το απόγευμα στο Ιατρείο Αλληλεγγύης Μαγνησίας έπειτα από ταξίδι 40 ημερών και ποδηλασία 3.100 χιλιομέτρων από το Λονδίνο στο Βόλο για την οικονομική ενίσχυση του Ταμείου.

Ρεπορτάζ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Φωτογραφίες: ΗΛΙΑΣ ΚΑΡΑΤΣΑΛΟΣ

Εξω από το Ιατρείο, στην οδό Σκενδεράνη, οι γιατροί του Ιατρείου Αλληλεγγύης τίμησαν τον κοινωνικό ποδηλάτη για την επίδειξη ανθρωπιάς και μεγαλείου αλληλεγγύης που έκανε, με τιμητική πλακέτα και του προσέφεραν λουλούδια.

Οι εθελόντριες του Ιατρείου από την πλευρά τους, του αφιέρωσαν ποίημα που έγραψε και ανάγνωσε εμφανώς συγκινημένη η κ. Γιούλα Αθανασιάδου.

Ο κοινωνικός ποδηλάτης ξεκίνησε το ταξίδι του στις 27 Ιουλίου. Με στόχο την ενίσχυση του Ιατρείου Αλληλεγγύης διέσχισε την απόσταση μέχρι τη βρετανική ακτή Μάγχη, ταξίδεψε με φέριμποτ στο Καλέ, συνέχισε την ποδηλασία στη βόρεια Γαλλία και στη συνέχεια στο Βέλγιο. Ο κ. Ντίνας διέσχισε ακολούθως ένα μικρό κομμάτι της Ολλανδίας και στη συνέχεια τη Γερμανία, την Αυστρία, την Ουγγαρία, ένα μικρό κομμάτι της Κροατίας, τη Σερβία, τα Σκόπια και έφτασε στην Ελλάδα.

Η άφιξή του στο Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης τίμησε ιδιαίτερα τον Ιατρικό Σύλλογο Μαγνησίας. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Μάνθος Δραμητινός δήλωσε: «Θέλουμε να τον ευχαριστήσουμε γι’ αυτήν του την προσπάθεια με την οποία αναδείχτηκε η πόλη μας σε όλο τον κόσμο. Ο ίδιος ο κοινωνικός ποδηλάτης κατενθουσιάστηκε για το ότι μπορούμε να έχουμε τέτοιες δομές αλλά παρατήρηση όλων είναι ότι αυτές υποκαθιστούν το κράτος, το οποίο έχει οδηγήσει τη μισή Ελλάδα στη φτώχεια και την εγκατάλειψη».

Το Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης θα ξεκινήσει να λειτουργεί στις 15 Σεπτεμβρίου με το ίδιο πρόγραμμα, κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή 3-6 μ. μ. Φέτος όπως ενημέρωσε ο κ. Δραμητινός θα υλοποιήσει επιπλέον ένα πρόγραμμα με δωρεάν εξετάσεις για ανασφάλιστους διαβητικούς.

Συγκινημένος με την προσπάθεια του κοινωνικού ποδηλάτη δήλωσε και το μέλος του ΙΣΜ Χρήστος Πανάγος. Οπως είπε, «Εχω δει πολλούς υπεραθλητές. Αυτός είναι διαφορετικός. Αυτός δεν ντοπάρεται, δεν προπονείται εντατικά, δε διατρέφεται όπως πρέπει, αλλά έχει ψυχή. Αυτό είναι καταπληκτικό. Εμείς ενθουσιαστήκαμε γιατί δεν τον ξέραμε. Αυτός μας βρήκε δεν τον βρήκαμε εμείς κι έκανε αυτό που είναι η καλύτερη δυνατή διαφήμιση. Για εμάς είναι απλή ηθική ικανοποίηση αλλά για το Ιατρείο αυτό καθ’ αυτό που πρέπει να συνεχίσει να υπάρχει είναι η μεγαλύτερη διαφήμιση. Τον ευχαριστούμε από καρδιάς» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Από την πλευρά του ο κ. Μιχάλης Μεϊκόπουλος τόνισε ότι το ταξίδι του Κώστα Ντίνα αποτελεί «επίδειξη ανθρωπιάς και μεγαλείου αλληλεγγύης», ενώ συμπλήρωσε ότι: «Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε τον Κώστα Κόγια, που περπάτησε μέχρι την Αθήνα για να καταγγείλει τη βαρβαρότητα του νεοφιλελευθερισμού».
Να σημειωθεί ότι στα 2,5 χρόνια λειτουργίας το Ιατρείο Αλληλεγγύης έχει εξετάσει 1.600 άτομα με την πλειοψηφία αυτών να είναι Ελληνες ανασφάλιστοι. Μεγάλο ποσοστό κατείχαν στις εξετάσεις και αλλοδαποί, κυρίως Αλβανοί, Βούλγαροι Ρουμάνοι και Νιγηριανοί.

Για τη λειτουργία του Ιατρείου Αλληλεγγύης, όπως τονίστηκε, είναι σημαντική η βοήθεια του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μαγνησίας και της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος.

Το ποίημα:

«Χρόνια πολλά σου εύχομαι

Κώστα Ντίνα να ζήσεις

και τον εθελοντισμό ποτέ μην τον αφήσεις.

Ευτυχισμένα και όμορφα
να αργοκυλούν τα χρόνια

τέτοια ζωή σου εύχομαι

τέτοια Κωστή αιώνια.

Σαν περιστέρι να πετάς

μηνύματα ελπίδας και χαράς

σε γέροντες και σε παιδιά

να φέρνεις, το ξέρω θα το καταφέρεις.

Με εκτίμηση οι εθελόντριες από το Ιατρείο Αλληλεγγύης».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου