ΤΟΠΙΚΑ

Ειδικοί φρουροί… κατουρημένοι

ειδικοί-φρουροί-κατουρημένοι-851206

Oι εικόνες που παρακολουθούμε σχεδόν καθημερινά πια στην τηλεόραση, με τις σώμα με σώμα μάχες μεταξύ αστυνομικών και κουκουλοφόρων δείχνουν ότι τα πράγματα έχουν τελείως ξεφύγει από τα πλαίσια ενός κυνηγητού μεταξύ εκπαιδευμένων αστυνομικών και απλών διαδηλωτών.
Οι μεν κουκουλοφόροι, τροφοδοτούμενοι από την όποια ιδεολογία τους και το πάθος της διάθεσης τους να φέρουν αυτόν τον «ψεύτικο κόσμο» τα πάνω κάτω έχουν εξελιχθεί σε ένα αξιόμαχο Σώμα. Οι σε αστυνομικοί μη έχοντας σωστή εκπαίδευση, συχνά τρέπονται σε φυγή, ή τη στήνουν για «μπαμπέσικες» αντεκδικήσεις όπως στην περίπτωση του Κύπριου φοιτητή στη Θεσσαλονίκη ή χάνουν την ψυχραιμία τους και πυροβολούν -για την ώρα στον αέρα.
Άθλια και ηλίθια ήταν η πρακτική των ανώτερων εκείνων αξιωματικών που έσπευσαν να καλύψουν αρχικώς τους δράστες της επίθεσης στη Θεσσαλονίκη, επιστρατεύοντας ζαρντινιέρες και άλλα παρόμοια.
Εξίσου ανόητη είναι και τώρα η επιχείρηση να δικαιολογηθεί η ενέργεια του ειδικού φρουρού. Όχι βεβαίως διότι ήθελε να σκοτώσει κανέναν. Αλλά διότι μια σφαίρα που φεύγει από ένα όπλο δεν ξέρεις ποτέ που θα πάει να καρφωθεί. Εδώ σε γαμήλια γλέντια στην Κρήτη, από μπαλοθιές της χαράς, έχει συμβεί να σκοτώσει ο πατέρας το γιο του. Φίλος μου που είναι σήμερα βουλευτής, να τραυματίσει στο πόδι κοινή μας φίλη, παραγωγό της τηλεόρασης. Κι εσείς ως «πηγές» του υπουργείου Δημόσιας Τάξης βγαίνετε και λέτε ότι ήταν μιαν νόμιμη άμυνα; Κι αν εξοστρακιζόταν η σφαίρα και είχαμε κανέναν θανάσιμο τραυματισμό από «καραμπόλα» τι θα γινόταν, το φαντάζεστε;
Βεβαίως και δεν είχε να αντιμετωπίσει αγγελούδια ο ειδικός φρουρός. Βεβαίως και δεν είναι αγγελούδια αυτοί οι κρανοφόροι με τις μολότοφ στα σακίδια και τα καδρόνια ανά χείρας. Αλλά αν επρόκειτο για αγγελούδια θα βάζαμε απλώς… τροχονόμους να διευκολύνουν την κυκλοφορία τους. Δεν θα χρειαζόμασταν τα επανεξοπλισμένα Σώματα, τις ειδικές δυνάμεις και τους ειδικούς φρουρούς.
Αν είναι οι ειδικοί φρουροί, μόλις βλέπουν τις ορδές των -πάντως ευάριθμων- κουκουλοφόρων να τα κάνουν επάνω τους από το φόβο και να καταλαμβάνονται από πανικό, καταφεύγοντας στη χρήση όπλων, αποσύρετε και τα ΜΑΤ και τα ΕΚΑΜ και αφήστε την περιφρούρηση των διαδηλώσεων στα… ΚΝΑΤ, όπως αποκαλούσαμε παλιότερα τις δυναμικές «ομάδες περιφρούρησης» της ΚΝΕ. Αυτοί θα τα καταφέρουν καλύτερα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου