ΤΟΠΙΚΑ

“Προσωρινά” εκτός μαυσωλείου ο Μάο

προσωρινά-εκτός-μαυσωλείου-ο-μάο-851206

Το μαυσωλείο όπου εκτίθεται η σορός του ιδρυτή της Κομμουνιστικής Κίνας Μάο Τσετούνγκ θα παραμείνει κλειστό για έξι μήνες λόγω εργασιών ανακαίνισης, μετέδωσαν τα κινεζικά μέσα.
Το τεράστιο μνημείο στην Πλατεία Τιεν-αν-Μεν αποτελεί σημαντική τουριστική ατραξιόν από το άνοιγμά του στις 9 Σεπτεμβρίου 1977, ακριβώς ένα χρόνο μετά το θάνατο του ηγέτη, σε ηλικία 82 ετών.
Το επίσημ πρακτορείο Νέα Κίνα αναφέρει ότι το μαυσωλείο θα παραμείνει κλειστό από το Σάββατο έως τις 20 Σεπτεμβρίου, χωρίς πάντως να διευκρινίζει τη φύση των εργασιών.
Ο Μάο Τσετούνγκ (ή, ορθότερα Μάο Ζεντόνγκ), ηγέτης της Κινεζικής Επανάστασης, θεωρείται ακόμα από πολλούς Κινέζους επαναστάτης ήρωας και πατέρας του έθνους, ως ιδρυτής της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας το 1949. Παραμένει ωστόσο αμφιλεγόμενη προσωπικότητα, καθώς πολλοί θεωρούν ότι η Κίνα υπέφερε κάτω από την αυταρχική του διακυβέρνηση.
Συνολικά 158 εκατ. άνθρωποι έχουν επισκεφθεί το μαυσωλείο του, ανέφερε η Νέα Κίνα.
Ο Μάο ταριχεύτηκε παρά την επιθυμία του να αποτεφρωθεί και η σορός του εκτίθεται μέσα σε μια κρυστάλλινη σαρκοφάγο.
Τεράστια αγάλματά του υπάρχουν σε πολλές κινεζικές πόλεις, ενώ το πορτραίτο του κρέμεται ακόμα από την Πύλη της Τιεν-αν-μέν απέναντι από το μαυσωλείο.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου