ΤΟΠΙΚΑ

Εκδηλώσεις

εκδηλώσεις-851206

Εκθέσεις

* Αφιερωμένη στον κορυφαίο αρχιτέκτονα και πολεοδόμο Αριστοτέλη Ζάχο είναι η έκθεση που θα «φιλοξενηθεί» έως τις 11 Ιανουαρίου στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας «Ν. & Σ. Τσαλαπάτα», με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Ιδρύματος του Ομίλου Πειραιώς. Οι «Αρχιτεκτονικές αντιστίξεις από τον Ζάχο στο σήμερα» περιλαμβάνουν περισσότερες από 100 φωτογραφίες που ανήκουν στο Αρχείο Νεοελληνικής Αρχιτεκτονικής του Μουσείου Μπενάκη.

* H έκθεση ζωγραφικής του Κώστα Κασαρτζή λειτουργεί στο Κέντρο Τέχνης «Τζιόρτζιο Ντε Κίρικο», (2ος όροφος) και θα διαρκέσει έως αύριο Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου. Οι ώρες λειτουργίας καθημερινά: 10:00 – 13:30 & 18:00 – 21:00 Σάββατο:10:00 – 13:00.

* H έκθεση ζωγραφικής του Θανάση Ακριβόπουλου με θέμα: «Η μαγεία του Απρόσμενου», λειτουργεί στο Κέντρο Τέχνης «Τζιόρτζιο Ντε Κίρικο», (ισόγειο – ημιώροφος». Διάρκεια έκθεσης: έως 14 Δεκεμβρίου. Οι ώρες λειτουργίας καθημερινά: 10:00 – 13:30 & 18:00 – 21:00 και Σάββατο:10:00 – 13:00
* Στην αίθουσα τέχνης “Ηλίου Μέλαθρον” Γκλαβάνη 37-Αλεξάνδρας του Ιδρύματος Αφών Δεληγεώργη λειτουργεί η έκθεση του Σπύρου Φασούλα, με τίτλο “Ξυλόγλυπτες δημιουργίες του τόπου μας”. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 6 Δεκεμβρίου και λειτουργεί καθημερινά 11-1 το πρωί και 7-9 το απόγευμα.

Εκδηλώσεις

* Την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου ο Δ. Ν. Μαρωνίτης, προσκεκλημένος του Τμήματος Ιστορίας,
Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας θα διαβάσει την τέταρτη ιλιαδική ραψωδία στη νέα δική του μετάφραση, στις 19.00 στο αμφιθέατρο «Σαράτση». Θα προηγηθούν σύντομα προλεγόμενα. Μεσολαβεί η ανάγνωση του μεταφρασμένου κειμένου. Έπονται ερμηνευτικά επιλεγόμενα. Ακολουθεί συζήτηση.

*Αύριο Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου στις 19.00 θα γίνει στην Παλιά Ηλεκτρική η παρουσίαση του βιβλίου της Γεωργίας Καρακατσοπούλου-Χαϊδούλη «Καλλιπόλεως 29». Προλογίζει η Εφη Καραγιάννη, Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Θεμάτων ενώ ομιλητές θα είναι οι: Κερασία Μπαρτζιώκα, πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας και του ΔΙΕΚ, Σπύρος Μαβίδης, Καλλιτεχνικός Διευθυντής ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου και Μαίρη Καρουκανίδου, φιλόλογος και συγγραφέας. Την παρουσίαση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Χρήστος Μπουκώρος και τα έσοδα του βιβλίου θα διατεθούν για τη στήριξη της «Φλόγας».

* Την Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου στην αίθουσα του Συλλόγου «Τρείς Ιεράρχες» στις 6.30 μ.μ. ο κ. Κυρ. Νησιώτης θα παρουσιάσει την ταινία «Χριστιανικοί ναοί στα Μικρασιατικά παράλια». Θα επακολουθήσει διάλογος.

* Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γερμανόγλωσσων «Ιάσων» διοργανώνει την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου στις 5 μ.μ. στην ταβέρνα «Θεόφιλος» την ετήσια γιορτή του Αη Βασίλη. Γερμανικά και ελληνικά χριστουγεννιάτικα τραγούδια, μπουφές με γλυκά και Gluhwein, όπως επίσης και δωράκια για τους μικρούς φίλους, συντροφιά με τον Αη-Βασίλη, θα συνθέσουν τη χριστουγεννιάτικη γιορτή. Πληροφορίες στους κ. Σπύρο Μπαστούνη 2421067752 και κ. Ζαπαντούλη στο τηλέφωνο 2421072755.

* Το Δ.Σ. της Λέσχης Σιδηροδρομικών Βόλου καλεί τους συναδέλφους εν ενεργεία και συνταξιούχους, να τιμήσουν την μνήμη της προστάτιδας των Θεσσαλικών Σιδηροδρόμων Αγία Βαρβάρα αύριο Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου και ώρα 18 μ.μ. στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως Βόλου.

* Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου Ερευνών Πηλίου ενημερώνει τα μέλη και τους φίλους του, ότι άρχισαν τα μαθήματα ζωγραφικής του Ομίλου στο Πορφυρογένειο Ιδρυμα στην Αγριά, κάθε Τρίτη στις 6.30 με 8 μ.μ. Πληροφορίες στα τηλέφωνα 2428092758 και 6974792501.

*Ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Θρακών Ν. Μαγνησίας διοργανώνει ομιλία αύριο Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου στις 6.45 στο Πνευματικό Κέντρο της Μητρόπολης. Ομιλητές θα είναι οι Στέλιος Παπαθεμελής και Σάββας Καλεντερίδης με θέμα «Θράκη και οι μειονότητες».

* Την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου στις 10.30 π.μ. θα τελεστεί λειτουργία στον Ιερό Ναό Αμιάντου Συλλήψεως της Θεοτόκου στο Βόλο. Στη θεία λειτουργία θα προεξάρχει ο Καθ. Αρχιεπίσκοπος Ιωάννης Σπιτέρης ενώ θα ψάλλει η Πολυφωνική Χορωδία του Δήμου Βόλου, υπό την διεύθυνση του Γιάννη Καρκάλα.

Εκδρομές

• Ο Φυσιολατρικός Ομιλος Βόλου ο “Παν” προγραμματίζει τις παρακάτω εξορμήσεις: Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου ώρα 8 .μ. στα γραφεία του Ομίλου. Εντυπώσεις από την εμπειρία του ταξιδιού της Αργούς από τους αργοναύτες του Πανός, Σάββατο-Κυριακή 6-7 Δεκεμβρίου Μυκήνες-Ναύπλιο Αργολίδας, Κυριακή 14 Δεκεμβρίου Οθρυς πεζοπορική, Κοκκωτοί, Ανω Ξενιά, Κάτω Ξενιά. Δηλώσεις και πληροφορίες στα γραφεία του Ομίλου Σόλωνος 2 (Β-18) τηλ. 2421024290 κάθε εργάσιμη μέρα το πρωί 10-12 και τα απογεύματα Δευτέρας, Τετάρτης και Παρασκευής 6-8. Επίσης στο κινητό του Ομίλου 6976904236.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου