ΤΟΠΙΚΑ

Σε επιφυλακή η ΔΕΥΑΜΒ για τα λύματα του Βιολογικού

σε-επιφυλακή-η-δευαμβ-για-τα-λύματα-του-130864

Συνεχείς μετρήσεις στις ακτές όπου καταλήγουν τα επεξεργασμένα λύματα μετά τη βλάβη στον καταθλιπτικό αγωγό

Σε επιφυλακή βρίσκεται η ΔΕΥΑΜΒ, εξαιτίας της βλάβης στον καταθλιπτικό αγωγό του Βιολογικού Καθαρισμού, μέσω του οποίου τα επεξεργασμένα λύματα μεταφέρονται από τις Εγκαταστάσεις Επεξεργασίας Λυμάτων στον υποθαλάσσιο αγωγό διάθεσης στο Αγκίστρι.

Πλέον η διοχέτευση των λυμάτων γίνονται μέσω του Ξηριά στη θάλασσα και σύμφωνα με το Διευθυντή της Επιχείρησης, Δημήτρη Οικονομίδη, μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης στον αγωγό, γίνονται διαρκείς μετρήσεις για ενδεχόμενη επιβάρυνση του θαλάσσιου περιβάλλοντος. «Κάνουμε σχεδόν καθημερινά μετρήσεις στις ακτές. Δεν υπάρχει πρόβλημα επιβάρυνσης του θαλάσσιου περιβάλλοντος. Αλλωστε πρόκειται για καθαρό νερό, επεξεργασμένο και χλωριωμένο», ανέφερε ο κ. Οικονομίδης υποστηρίζοντας άλλωστε ότι και η νέα μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, εάν εγκριθεί, προβλέπει τη διάθεση των επεξεργασμένων λυμάτων μέσω του Ξηριά.

Οπως είναι γνωστό, ο καταθλιπτικός αγωγός παρουσίασε βλάβη την περασμένη Τρίτη, με αποτέλεσμα να υπάρχει διαρροή.

Υπήρξε άμεση παρέμβαση της ΔΕΥΑΜΒ, έγινε εκτροπή του επεξεργασμένου και χλωριωμένου λύματος στον Ξηριά και ενημερώθηκαν σχετικά το Τμήμα Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων και η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας.

Ωστόσο, η βλάβη αναμένεται να αποκατασταθεί σε διάστημα 15 ημερών περίπου. Εντοπίστηκε σε μεταλλικό ειδικό τεμάχιο του αγωγού σχήματος ημικαμπύλης στο οποίο υπήρχε εξαεριστικό του αγωγού και ήταν τοποθετημένο μέσα στο φρεάτιο. Η βλάβη του ειδικού τεμαχίου οφείλονταν σε διάβρωση λόγω της παλαιότητας. Οι εργασίες επισκευής αρχίζουν άμεσα.

(φώτο: αρχείου)

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου