ΤΟΠΙΚΑ

Με κενά καθηγητών το σχολικό κουδούνι σε γυμνάσια και λύκεια

με-κενά-καθηγητών-το-σχολικό-κουδούνι-132682

Πρόβλημα ιδίως στο νησιωτικό νομό διαβλέπουν στελέχη του τοπικού ΠΥΣΔΕ

Με κενά καθηγητών σε βασικές ειδικότητες πανελληνίως εξεταζόμενων μαθημάτων αναμένεται να ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά, στα Γυμνάσια και Λύκεια. Σύμφωνα με την… παράδοση, η πλειονότητα των ελλείψεων αφορά στις σχολικές μονάδες της νησιωτικής Μαγνησίας.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Αυτή την περίοδο το ΠΥΣΔΕ Μαγνησίας, δέχεται ασφυκτικές πιέσεις από το Υπουργείο Παιδείας για την καταγραφή των κενών που υπάρχουν προκειμένου να προκηρυχθούν θέσεις αναπληρωτών. Ωστόσο στα σχολεία μόλις αυτές τις ημέρες συνεδριάζουν οι Σύλλογοι Διδασκόντων για τις λειτουργικές τοποθετήσεις των καθηγητών, μέσα από τις οποίες θα προκύψουν και οι ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό.

Αυτό που διαφαίνεται είναι ότι και φέτος, τα μαθήματα θα ξεκινήσουν με ελλείψεις σε ειδικότητες βασικών μαθημάτων και μάλιστα πανελληνίως εξεταζόμενων. Πρόκειται για φιλολόγους, μαθηματικούς, φυσικούς και βιολόγους. Τα κενά δε φαίνεται ότι αφορούν κυρίως στις νησιωτικές σχολικές μονάδες.

Στόχος του ΠΥΣΔΕ Μαγνησίας είναι να καλυφθούν κατά προτεραιότητα οι κενές θέσεις στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα, προκειμένου να μη χαθούν πολύτιμες ώρες μαθημάτων ειδικά για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου που θα δώσουν πανελλήνιες εξετάσεις.

Παράλληλα, υπάρχουν προσδοκίες ότι μέσα από την πρόσληψη αναπληρωτών, θα απεγκλωβιστούν εκπαιδευτικοί που περιμένουν μεταθέσεις σε σχολεία του Βόλου κι αυτή τη στιγμή «μοιράζονται» μεταξύ πέντε μονάδων στα χωριά του Πηλίου, προκειμένου να συμπληρώσουν ωράριο.

«Πονοκέφαλο» συνιστούν για το ΠΥΣΔΕ και τα κενά που θα προκύψουν από τις άδειες εγκυμοσύνης, διατροφής και αναρρωτικές καθηγητών και τα οποία θα πρέπει να καλυφθούν.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου