ΤΟΠΙΚΑ

Σύμβαση για τη διαχείριση αποβλήτων σύναψε το ΓΝΒ με βιομηχανία διαχείρισης

σύμβαση-για-τη-διαχείριση-αποβλήτων-σ-132772

Με ετήσια διάρκεια όπως προβλέπει η νομοθεσία

Στη σύναψη σύμβασης με Βιομηχανία Διαχείρισης και Αξιοποίησης Αποβλήτων με ετήσια διάρκεια για τη «διαχείριση και διάθεση των τοξικών αποβλήτων εκτός από ραδιενεργά απόβλητα και μολυσμένο έδαφος» προχώρησε η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου.

Στο Νοσοκομείο Βόλου υπάρχουν ήδη αποθηκευμένες ποσότητες των παραγόμενων άλλων επικίνδυνων αποβλήτων (όπως χαρακτηρίζονται από το ΦΕΚ 1537/08-05-13) όπως θερμόμετρα υδραργύρου, 100 τεμάχια, οδοντιατρικό αμάγαλμα, 500 γραμ, και ληγμένα φάρμακα 100 τεμάχια.

Τα φίλτρα που μαζεύονται ετησίως είναι 15 τμχ που προέρχονται από μηχάνημα που χρησιμοποιεί φορμόλη και ξυλόλη.

Η συλλεχθείσα ποσότητα φορμόλης υπολογίζεται στα 1000 lt, ενώ της ξυλόλης στα 600 lt. Επιπλέον παράγονται περίπου 60 lt υγρού, προερχόμενου από μηχάνημα ανοσοϊστοχημείας (επίσης τοξικής σύστασης με βάση την ξυλόλη).

Η συλλεχθείσα ποσότητα γίνεται για διάστημα όχι μεγαλύτερο του ενός έτους.

Η διάθεση των αποβλήτων, όπως επισημαίνεται στη σύμβαση, θα πρέπει να γίνεται με τρόπο ώστε να διασφαλίζεται η δημόσια υγεία και το περιβάλλον καθώς και ο έλεγχος της διαχείρισης αυτών.

Σύμφωνα με το ΦΕΚ 1537/08-5-13 στην κατηγορία των Άλλων Επικίνδυνων Αποβλήτων ανήκουν απόβλητα που περιέχουν υδράργυρο άλλα βαρέα μέταλλα (οδοντιατρικό αμάγαλμα) και επικίνδυνες οργανικές ενώσεις, ληγμένα φάρμακα, εξαντλημένα προσροφητικά υλικά, φίλτρα, διαλύτες, ξυλόλη, φορμόλη.

Στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου δεν διαθέτουν μονάδες που παράγουν ραδιενεργά απόβλητα και μολυσμένο έδαφος.

Ο ανάδοχος έχει υποχρέωση για το χειρισμό και συντήρηση όλων των οχημάτων ΑΕΑ. Κατά την αποκομιδή και μεταφορά τους τα ΑΕΑ (Αλλα επικίνδυνα απόβλητα) πρέπει να συνοδεύουν από έντυπο αναγνώρισης.

Μεταξύ άλλων προβλέπεται ότι ο ανάδοχος οφείλει να καταρτίσει σχέδιο έκτακτης ανάγκης σε περιπτώσεις διασποράς μεταφερόμενου φορτίου. Για τις ανάγκες της παρακολούθησης και παραλαβής του έργου θα συσταθεί από την αναθέτουσα αρχή επιτροπή παρακολούθησης και παραλαβής.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου