ΤΟΠΙΚΑ

Τιμή στους Αγίους της Μικρασιατικής Καταστροφής στη Νέα Ιωνία

τιμή-στους-αγίους-της-μικρασιατικής-κ-133689

Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 6 και 7 Σεπτεμβρίου, στον Καθεδρικό Ι.Ν. Ευαγγελιστρίας Νέας Ιωνίας Μαγνησίας θα τιμηθούν με επισημότητα, όπως κάθε χρόνο, οι Αγιοι Νεομάρτυρες της Μικρασιατικής Καταστροφής που γνώρισαν ατιμωτικό και βίαιο θάνατο, που το αίμα τους πότισε τη μικρασιατική γη και αναμίχθηκε με το αίμα χιλιάδων μαρτύρων του χριστιανισμού .

Τις λατρευτικές εκδηλώσεις οργανώνει η Ενορία Ευαγγελιστρίας με τη συνεργασία της Πολιτιστικής Εστίας Μικρασιατών «Ιωνες» και του Πολιτιστικού Συλλόγου Μικρασιατών «Το Εγγλεζονήσι».

Το Σάββατο θα τελεστεί πανηγυρικός Εσπερινός με Αρτοκλασία και θα ακολουθήσει σχετική ομιλία.

Την Κυριακή θα τελεστεί Ορθρος και πανηγυρική Θεία Λειτουργία και στη συνέχεια Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των Μικρασιατών γονέων και αδερφών. Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνου από τις προέδρους των Μικρασιατικών Σωματείων στο Μνημείο Μικρασιατικής Καταστροφής και λιτάνευση των ιερών εικόνων των Αγίων Ιερομαρτύρων.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα τελεστεί Εσπερινός με Παράκληση στον Άγιο Χρυσόστομο Σμύρνης, ποίημα του υμνογράφου Σιμωνοπετρίτου Πορφυρίου μοναχού.

Τα Δ.Σ.. των δύο μικρασιατικών συλλόγων καλούν τα μέλη και τους φίλους τους να παραστούν στις εκδηλώσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου