ΤΟΠΙΚΑ

Οι φύλακες – άγγελοι των μαθητών

οι-φύλακες-άγγελοι-των-μαθητών-851206

Τις βλέπουμε οδηγώντας… να μας σταματούν ευγενικά στις διαβάσεις σχολείων για να περάσουν με ασφάλεια τα παιδιά και φυσικά μπορεί να μην έχουν τελειώσει κάποια ειδική σχολή, έχουν όμως εκπαιδευτεί για την ασφαλή διέλευση των παιδιών.

Η Πολιτεία αναγνωρίζοντας το έργο τους… τους ανταμείβει με έξοδα κίνησης 146,7 ευρώ το μήνα… χρήματα που και πάλι δεν καταβάλλονται μηνιαίως αλλά κυριολεκτικά όποτε τύχει..
Οι συμβάσεις που υπογράφουν από το 1999 με το Υπουργείο Παιδείας και Εσωτερικών είναι σαφείς : Έξοδα κίνησης 146, 7 ευρώ, καμία άδεια, καμία ασφάλιση, καμία άλλη παροχή.
Και μπορεί μεν να ξεκίνησαν εθελοντικά στην πορεία όμως αποδείχθηκε ένας θεσμός πολύ σημαντικός στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.
Απαραίτητες παρουσίες προκειμένου να προστατευθεί η ασφαλής διέλευση των μικρών παιδιών ειδικά στους κεντρικούς δρόμους. Ο τραγικός θάνατος του μικρού μαθητή στην οδό Κύπρου στον Περιφερειακό πριν από δύο μήνες, κατέδειξε για μία ακόμη φορά τη χρησιμότητα των σχολικών τροχονόμων και δικαίωσε όσους πιέζουν ώστε ο θεσμό αυτός να αποκτήσει πιο μόνιμη μορφή.
Σε πρώτη φάση όπως τονίζει στον “Ταχυδρόμο” η πρόεδρος του συλλόγου Σχολικών τροχονόμων Μαγνησίας Θάλεια Σταθαράκου- Γαλανού βασικό αίτημα των 55 περίπου σχολικών τροχονόμων είναι να υπάρχει χρονική δέσμευση για την καταβολή του ποσού που αντιστοιχεί στα έξοδα κίνησης.
Μέχρι σήμερα άλλες φορές πληρώνονται μέσω του Δήμου κάθε Χριστούγεννα, Πάσχα και Καλοκαίρι και άλλες ανά τρίμηνο.
Τι πιο δίκαιο όπως τονίζει η ίδια, η πενιχρή αυτή “αποζημίωση” να δίνεται κάθε μήνα, εάν και κάποια στιγμή τα αρμόδια υπουργεία θα πρέπει να αναθεωρήσουν τη στάση τους, αναπροσαρμόζοντας έστω σε πρώτη φάση αυτά τα χρήματα που είναι ψίχουλα μπροστά στο έργο που παρέχεται.
Ο σύλλογος των σχολικών τροχονόμων Μαγνησίας έχει ζητήσει από τον Υφυπουργό Εσωτερικών κ.. Θανάση Νάκο να εξεταστεί θετικά το αίτημα τους για μετατροπή των συμβάσεων τους σε αορίστου χρόνου με τη διττή όμως ιδιότητα σχολικών τροχονόμων και φυλάκων.
“Κάποια στιγμή η Πολιτεία πρέπει να αναγνωρίσει ότι χρειάζονται σχολικοί φύλακες και στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, επισημαίνει η Γραμματέας του Συλλόγου κ. Τριανταφυλλιά Δημητρακοπούλου, και να μας δώσει το δικαίωμα, αναγνωρίζοντας ότι έχουμε προτεραιότητα, να παραμείνουμε έχοντας όμως σταθερή και μόνιμη εργασία, ως σχολικοί τροχονόμοι και φύλακες ταυτόχρονα.”
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο σύλλογος για τα παραπάνω αιτήματα έχει καταθέσει σχετικό υπόμνημα τόσο στον Υφυπουργό κ. Θανάση Νάκο, όσο και στο Νομάρχη Μαγνησίας Απ. Παπατόλια και το δήμαρχο Βόλου Αλ. Βούλγαρη, περιμένοντας τη θετική ανταπόκρισή τους.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου