ΤΟΠΙΚΑ

Δωρεάν προληπτική ιατρική στο Βόλο για άπορους, άστεγους και ανασφάλιστους

δωρεάν-προληπτική-ιατρική-στο-βόλο-γι-135309

Σύμφωνο συνεργασίας με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγειών Πόλεων υπέγραψε ο Δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος

Στο Βόλο αναμένεται να δημιουργηθεί η έδρα του κεντρικού παραρτήματος Θεσσαλίας του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγειών Πόλεων, προκειμένου άνεργοι, ανασφάλιστοι και άποροι δημότες να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας. Το δημοτικό ιατρείο που θα στελεχωθεί από εθελοντές γιατρούς θα στεγαστεί σε ένα από τα κτίρια που ανήκουν στην περιουσία του Δήμου Βόλου (πιθανότατα στην πίσω πλευρά του Διαύλου) και προγραμματίζεται να λειτουργεί σε καθημερινή βάση, παράλληλα με τη δημιουργία τράπεζας φαρμάκων, προκειμένου οι άποροι χρόνια πάσχοντες να έχουν σταθερά το φάρμακό τους.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Μέχρι την χωροθέτηση και λειτουργία του Δημοτικού Ιατρείου, την πόλη θα επισκεφθεί Κινητή Μονάδα του Δικτύου, προκειμένου να προβεί σε δωρεάν ιατρικούς ελέγχους των ανέργων, ανασφάλιστων και απόρων του Βόλου για τη διαπίστωση τυχόν καρδιολογικών, ορθοπεδικών, παθολογικών, παιδιατρικών και μικροβιολογικών προβλημάτων.

Τα παραπάνω ανακοινώθηκαν χθες σε συνέντευξη τύπου, από το Δήμαρχο Βόλου, Αχιλλέα Μπέο και το Δήμαρχο Αμαρουσίου και Πρόεδρο του Δικτύου και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γιώργο Πατούλη.

Ο κ. Μπέος προχώρησε στην υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγειών Πόλεων, προκειμένου να δρομολογηθούν δράσεις προληπτικής ιατρικής σε ομάδες του πληθυσμού που το έχουν ανάγκη αλλά δεν έχουν πρόσβαση στο γιατρό λόγω οικονομικών προβλημάτων.

Σύμφωνα με τον κ. Μπέο, μέσα στο 2014 και συγκεκριμένα περί τα μέσα Νοεμβρίου, θα ξεκινήσουν οι πρώτες εξετάσεις ανασφάλιστων. Προηγουμένως, όπως έκανε γνωστό, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής, Μέριμνας Αναστάσιος Μπατζιάκας θα επιχειρηθεί καταγραφή των ανασφάλιστων, απόρων και ανέργων μέσα από τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Βόλου, στους οποίους θα χορηγηθεί κάρτα υγείας.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Δικτύου, Γ. Πατούλη, πρόκειται για ένα πρόγραμμα που εφαρμόζεται πιλοτικά σε 14 πόλεις της Ελλάδας και επεκτείνεται στο Βόλο που θα αποτελέσει την έδρα της Θεσσαλίας. Ο ίδιος αναφέρθηκε στο πλούσιο έργο του Δικτύου και στη σημασία της προληπτικής ιατρικής για όλο τον πληθυσμό. «Ούτε άνεργος, ούτε ανασφάλιστος, ούτε άπορος δεν θα πρέπει να είναι αποκλεισμένοι από τις υπηρεσίες υγείας», σημείωσε ο κ. Πατούλης.

Τέλος, ανακοίνωσε ότι θα διανεμηθεί εγχειρίδιο πρώτων βοηθειών στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με στόχο την ενημέρωση του μαθητικού πληθυσμού στην παροχή πρώτων βοηθειών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου