ΤΟΠΙΚΑ

Αυξημένο ενδιαφέρον για την ΑΣΠΑΙΤΕ

αυξημένο-ενδιαφέρον-για-την-ασπαιτε-137670

Περίπου 300 σπουδαστές θα απορροφήσει έως 3 Νοεμβρίου οπότε και ξεκινούν τα μαθήματα στη σχολή του Βόλου

Η ανακοίνωση μόνιμων διορισμών εκπαιδευτικών μέσω διαγωνισμού ΑΣΕΠ εντός του 2015 και η αξιολόγηση, φέρνει ολοένα και περισσότερους εκπαιδευτικούς στην πόρτα της ΑΣΠΑΙΤΕ Βόλου, προκειμένου να αποκτήσουν πιστοποιητικό παιδαγωγικής επάρκειας. Πρόκειται για ένα πιστοποιητικό το οποίο προσφέρει επιπλέον μόρια στους εκπαιδευτικούς που βρίσκονται στις αίθουσες διδασκαλίας και επιπλέον μοριοδοτείται και στον ΑΣΕΠ.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Φέτος, τα μαθήματα στην ΑΣΠΑΙΤΕ Βόλου θα ξεκινήσουν στις 3 Νοεμβρίου και αναμένεται να απορροφηθούν περίπου 300 σπουδαστές στο πρόγραμμα Παιδαγωγικής Κατάρτισης, που διαρκεί δύο εξάμηνα και στο Πρόγραμμα Επαγγελματικής Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού. Οι αιτήσεις των ενδιαφερόμενων υποβάλλονται ηλεκτρονικά έως τις 15 Σεπτεμβρίου (στις 4μ.μ.) ενώ στις 17 του μήνα, αναμένεται να γίνει η ηλεκτρονική κλήρωση, από την οποία θα προκύψει ποιοι θα γίνουν δεκτοί στην ΑΣΠΑΙΤΕ Βόλου, που από φέτος θα υποδεχθεί στις νέες της εγκαταστάσεις, στο πρώην Πολυκλαδικό, τριπλάσιο αριθμό σπουδαστών.

Χθες, σε συνέντευξη τύπου, που παραχωρήθηκε στις νέες εγκαταστάσεις της σχολής, ο Διευθυντής της ΑΣΠΑΙΤΕ Βόλου, Σ. Σαβελίδης, έκανε λόγο για δυναμική ανάπτυξη της σχολής τους τελευταίους έξι μήνες. Οπως χαρακτηριστικά επεσήμανε στόχος είναι η σχολή να αποτελέσει πόλο ακαδημαϊκής εκπαίδευσης και έρευνας σε επίπεδο κεντρικής Ελλάδας.

Το παρών στη συνέντευξη έδωσε ο επιστημονικός υπεύθυνος των παραρτημάτων της ΑΣΠΑΙΤΕ, κ. Σπυρίδων Πανέτσος, ο οποίος χαρακτήρισε το πρόγραμμα παιδαγωγικής κατάρτισης ως «ναυαρχίδα» για τη σχολή. «Μέσα στο 2015 αναμένεται να διεξαχθεί διαγωνισμός ΑΣΕΠ για την πρόσληψη 10.000 μονίμων εκπαιδευτικών και η πίεση για την αύξηση των θέσεων σπουδαστών στην ΑΣΠΑΙΤΕ είναι μεγάλη», ανέφερε ο ίδιος, εξηγώντας ότι οι κάτοχοι του πιστοποιητικού της σχολής θα προηγούνται στους πίνακες διορισμού έναντι των εκπαιδευτικών που δεν θα έχουν το απαιτούμενο πιστοποιητικό.

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα Επαγγελματικής Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού που αποτελεί ένα πολύτιμο χαρτί στις κρίσεις των στελεχών εκπαίδευσης ή για την εξάσκηση από τους εκπαιδευτικούς του ελεύθερου επαγγέλματος του συμβούλου.

Ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε τελικό στάδιο η έγκριση αντίστοιχων δύο μεταπτυχιακών προγραμμάτων, ενώ στα σκαριά τόνισε ότι βρίσκεται και τρίτο μεταπτυχιακό στο αντικείμενο της Διοίκησης Εκπαιδευτικών Μονάδων.

Οπως είναι γνωστό, η παρακολούθηση των μαθημάτων στην ΑΣΠΑΙΤΕ είναι υποχρεωτική και το κόστος ανέρχεται στα 600 ευρώ και για τα δύο εξάμηνα σπουδών.

Από την πλευρά της η αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού, Γιούλη Μποντού – Τοκαλή, υπογράμμισε ότι η λειτουργία της ΑΣΠΑΙΤΕ είναι πολύ σημαντική για το Δήμο Βόλου και τόνισε ότι τόσο η μεταστέγασή της στις εγκαταστάσεις του πρώην Πολυκλαδικού όσο και η έναρξη νέων τμημάτων, αναμένεται να της δώσουν νέα πνοή ανάπτυξης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου