ΤΟΠΙΚΑ

Αγρια λεηλασία στο δάσος της Κερασιάς

αγρια-λεηλασία-στο-δάσος-της-κερασιάς-137783

Κόβουν δέντρα ακόμη και από τα πιο απόκρημνα σημεία

«Λεηλάτησαν» και πάλι ολόκληρη περιοχή στην Ανω Κερασιά. Η λαθραία υλοτόμηση αποτελεί μεγάλο πονοκέφαλο για το δάσος στην περιοχή καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που καταστρέφεται με αυτόν τον «απάνθρωπο» τρόπο ένας χώρος πρασίνου.

Το τοπικό συμβούλιο της Κερασιάς επανειλημμένως έχει θέσει το θέμα υπογραμμίζοντας ότι το δάσος στην Ανω Κερασιά κινδυνεύει με αφανισμό εξαιτίας της παράνομης υλοτόμησης.

Το φαινόμενο έχει πάρει διαστάσεις τα τρία τελευταία χρόνια καθώς η κρίση ανάγκασε πολλούς να κόβουν ξύλα για οικιακές ανάγκες, αλλά δυστυχώς δεν είναι μόνο αυτοί. Οπως καταγγέλλει το Τοπικό Συμβούλιο υπάρχουν και έμποροι που ανεβοκατεβαίνουν στα βουνά χωρίς καμία άδεια και λεηλατούν κυριολεκτικά τα δάση καθώς υλοτομούν χωρίς έλεος και όχι μόνο. Κόβουν δέντρα όπως αμυγδαλιές ακόμη και μέσα από χωράφια ακαλλιέργητα.

«Σήμερα μπορεί κάποιοι να πλουτίζουν εις βάρος της τοπικής κοινωνίας. Το χωριό μας κινδυνεύει από τους χείμαρρους και αν συνεχιστεί η λαθραία άναρχη ξύλευση γρήγορα θα κλαίμε για τα σπίτια μας, τα κτήματα και τις περιουσίες μας που πνίγονται από τα ποτάμια. Δυστυχώς οι αρμόδιες υπηρεσίες αδυνατούν, δεν ακούν τα αλυσοπρίονα που πριονίζουν τις ζωές μας καθημερινά. Η κρίση ανάγκασε πολλούς να κόβουν ξύλα για τις οικιακές ανάγκες μιας και τα έσοδα δεν φτάνουν για πετρέλαιο και η κύρια πηγή θέρμανσης είναι οι ξυλόσομπες. Ομως η λεηλασία των εμπόρων γνωστών και άγνωστων, μιας και έρχονται απ’ όλο το νομό, να κόβουν ακόμη και δέντρα από τα χωράφια μας θα μας οδηγήσει σε άλλες ενέργειες. Γρήγορα οι κάτοικοι θα γίνουν οι ίδιοι δασοφύλακες των χωραφιών τους» υπογράμμισε ακριβώς ένα χρόνο πριν η πρόεδρος του Τ.Σ. Κερασιάς Αντωνία Χασιώτη εφιστώντας την προσοχή προς όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες, επισημαίνοντας ότι το κράτος με τις αρμόδιες υπηρεσίες του είναι υποχρεωμένο να διαφυλάττει τους πολίτες του και τις περιουσίες τους».

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου