ΤΟΠΙΚΑ

ΠΡΟΤΑΣΗ: Στέγη για την Αργώ

προταση-στέγη-για-την-αργώ-851206

Τη στέγαση της Αργούς σε χώρο κτιρίου της εταιρίας ΙΑΣΩΝ Α.Ε. προτείνει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Γ. Σπηλιόπουλος με χθεσινή επιστολή του στο δήμαρχο Βόλου Αλέκο Βούλγαρη. Κι αυτό διότι, όπως αναφέρει, πληροφορήθηκε ότι το σκάφος βρίσκεται εκτεθειμένο από πλευράς καιρικών συνθηκών στην περιοχή των Πευκακίων, καθώς ακόμη δεν έχει εξευρεθεί χώρος για τη φύλαξή του.
Ειδικότερα στην επιστολή του προς τον κ. Βούλγαρη ο κ. Σπηλιόπουλος αναφέρει:
«Πληροφορούμαστε από τα Μέσα Ενημέρωσης ότι η Αργώ βρίσκεται εκτεθειμένη από πλευράς καιρικών συνθηκών στην περιοχή των Πευκακίων, καθώς δεν βρίσκετε χώρο φιλοξενίας του πλοίου, προκειμένου να προστατευθεί από τις άσχημες καιρικές συνθήκες ιδίως εν’ όψει του επερχόμενου χειμώνα.
Φυσικά, ιδανική λύση (όπως έχει προταθεί από τον Αντιπρόεδρο της Βουλής κ. Γιώργο Σούρλα) θα αποτελούσε η φιλοξενία του πλοίου σε χώρο του Οργανισμού Λιμένος Βόλου, καθώς εκεί θα υπάρχει η δυνατότητα ευκολότερης πρόσβασης από τους επισκέπτες τόσο κατά τη χειμερινή περίοδο, όσο και για το επόμενο καλοκαίρι, εάν εξακολουθεί να παραμένει εκεί.
Σε περίπτωση όμως που τεχνικές δυσκολίες εμποδίσουν την τοποθέτηση της Αργούς σε χώρο του Ο.Λ.Β., θα ήθελα να σας κάνω γνωστό ότι υπάρχει η δυνατότητα, εάν κι εσείς επιθυμείτε, να προτείνω και να ζητήσω από τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της εταιρίας ΙΑΣΩΝ Α.Ε. – στο οποίο κι εσείς συμμετέχετε – τη σύμφωνη γνώμη τους για παραχώρηση στεγασμένου χώρου εντός του ακινήτου ιδιοκτησίας της εταιρίας, που ως γνωστό βρίσκεται στη θέση Μπουρμπουλήθρα, στο Πεδίον Άρεως, προκειμένου να μεταφερθεί εκεί η Αργώ για να προστατευτεί κατά τη διάρκεια του χειμώνα».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου