ΤΟΠΙΚΑ

Δίωξη σε βάρος του γιατρού του 46χρονου πατροκτόνου

δίωξη-σε-βάρος-του-γιατρού-του-46χρονου-851206

Ποινική δίωξη για έκδοση ψευδούς πιστοποιητικού υγείας άσκησε χθες ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Βόλου κ. Αχιλλέας Ζήσης σε βάρος του παθολόγου ιδιώτη γιατρού από την Νέα Αγχίαλο, από τον οποίο ο 46χρονος δράστης του διπλού φονικού Μιχάλης Ψαρρός, έλαβε την άδεια οπλοκατοχής, μετά την ολοκλήρωση της προανακριτικής έρευνας.
Με το όπλο που κατείχε ο 46χρονος την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου να σκοτώσει τον 6χρονο γιο του Σάββα, την 74χρονη πεθερά του Γεωργία Πετρά και να τραυματίσει ελαφρά τον 8χρονο γιο του Παναγιώτη, μπροστά στα μάτια της παραπληγικής συζύγου του Χριστίνας Πετρά, η οποία κατέληξε την περασμένη Κυριακή.
Παράλληλα ο Εισαγγελέας άσκησε δίωξη για χρήση ψευδούς ιατρικής βεβαίωσης και στον 46χρονο δράστη του διπλού φονικού, ο οποίος εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Βόλου.
Η άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του γιατρού κοινοποιήθηκε και στον Ιατρικό Σύλλογο Μαγνησίας, ο οποίος θα πρέπει να γνωστοποιήσει στην Εισαγγελία Βόλου, ποιες είναι οι ενέργειες που έχει πραγματοποιήσει σχετικά με το γιατρό.
Ο δράστης της διπλής εν ψυχρώ δολοφονίας δεν είχε απασχολήσει τις τοπικές αστυνομικές αρχές τα 15 χρόνια που ζούσε στη Νέα Αγχίαλο. Ετσι στις 21 Ιανουαρίου υπέβαλε τα δικαιολογητικά για να αποκτήσει νόμιμα άδειας κατοχής όπλου.
Ο Μιχάλης Ψαρρός έλαβε το πιστοποιητικό που απαιτούνταν για την οπλοκατοχή, από τον γιατρό – παθολόγο, της Νέας Αγχιάλου.
Σύμφωνα με τα λεγόμενα του γιατρού κατά την διάρκεια της προανακριτικής έρευνας ήξερε ότι έπαιρνε κάποια αγχολυτικά χάπια, αλλά δεν γνώριζε για φαρμακευτική αγωγή με ψυχοτρόπα χάπια. Επίσης είπε ότι δεν μπορούσε να φανταστεί ότι θα έφτανε σε μία τέτοια πράξη, καθώς σε πολλές συζητήσεις που είχε κάνει μαζί του, γνώριζε την κατάσταση της υγείας της γυναίκας του, αλλά δεν είχε δει κάτι περίεργο στην συμπεριφορά του. Γνώριζε μόνο σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε στους αστυνομικούς, ότι πάσχει από κατάθλιψη.
Ωστόσο στο βιβλιάριο υγείας του δράστη, έχουν καταγραφεί τόσο η φαρμακευτική αγωγή που ελάμβανε, αλλά και η εισαγωγή του στην Ψυχιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Βόλου.
Από την πλευρά του ο Μιχάλης Ψαρρός, στην κατάθεσή του στους αστυνομικούς ανέφερε ότι «ζήτησε από τον γιατρό να τον εξυπηρετήσει και με μια ιατρική γνωμάτευση και αυτός το έκανε».
Σημειώνεται ότι ο Υφυπουργός Υγείας κ. Γ. Κωνσταντόπουλος, με επιστολή του προς τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας κ. Λεωνίδα Μαυρογιάννη, ζητεί να ασκηθεί πειθαρχικός έλεγχος του ειδικού παθολόγου της Ν. Αγχιάλου, ο οποίος εξέδωσε την ειδική γνωμάτευση, για τη λήψη άδειας οπλοφορίας.

Ποινικό Μητρώο
Χθες ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Βόλου ζητάει να γίνει έρευνα και για τυχόν παράλειψη των αστυνομικών του τμήματος Αλμυρού που δεν ζήτησαν εγκαίρως το ποινικό μητρώο και δεν αρνήθηκαν την άδεια, αφού ο δράστης είχε καταδικαστικές αποφάσεις, παρά το γεγονός ότι είχε παρέλθει η πενταετία, όπως ορίζει η Νομοθεσία. Ο Εισαγγελέας ζητά να διενεργηθεί και Ενορκη Διοικητική Ερευνα, το πόρισμα της οποίας ζητά να επισυναφθεί στη δικογραφία, την οποία θα διενεργήσει η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βόλου. Παράλληλα ζητά να εξεταστούν όλες οι άδειες οπλοφορίας που εκδόθηκαν την τελευταία τριετία από το τμήμα Αλμυρού.
Υπενθυμίζεται ότι ο δράστης έλαβε άδεια οπλοκατοχής, που εκδόθηκε μόλις στις 21 Ιανουαρίου 2007 από το Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού. Για την έκδοση της άδειας οπλοκατοχής, ο 46χρονος πατροκτόνος είχε παρουσιάσει την ιατρική βεβαίωση από τον ειδικό παθολόγο που διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στη Νέα Αγχίαλο, με την οποία βεβαίωνε πως ο δράστης και αυτόχειρας δεν αντιμετώπιζε κανένα πρόβλημα υγείας.
Η Αστυνομία χορήγησε την άδεια αγοράς και κατοχής όπλου στον δράστη, σύμφωνα με το νόμο, ο οποίος αναφέρει πως άδεια χορηγείται αν υπάρχει βεβαίωση από νευρολόγο-ψυχίατρο ή παθολόγο και ότι το ποινικό μητρώο πρέπει να αφορά καταδίκες σε βαθμό κακουργήματος, ενώ αν παρέλθει πενταετία από τις καταδίκες μπορεί να του χορηγηθεί άδεια οπλοκατοχής.
Αναφορικά με το ποινικό μητρώο του 46χρονου καταγράφεται ότι έχει εκτίσει ποινή φυλάκισης ενός έτους για κλοπές, σωματική βλάβη και οπλοχρησία το διάστημα 1984-1985 στις φυλακές Αγιάς.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου