ΤΟΠΙΚΑ

Εκπαιδευτικό ταξίδι στην Κεντρική Ευρώπη από το Τμήμα Αρχιτεκτόνων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

εκπαιδευτικό-ταξίδι-στην-κεντρική-ευ-140073

Εκπαιδευτικό ταξίδι στην Κεντρική Ευρώπη και τη Βενετία, πρόκειται να πραγματοποιήσει μεταξύ 26 Σεπτεμβρίου και 3 Οκτωβρίου, το Τμήμα Αρχιτεκτόνων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Ο σκοπός του ταξιδιού είναι η επίσκεψη, η κατανόηση και ο στοχασμός για τις θεωρητικές και πρακτικές εκδηλώσεις της ευρωπαϊκής Αρχιτεκτονικής όπως αυτές σταθεροποιήθηκαν και έκτοτε εκπέμπονται διαμέσου των υλικών δειγμάτων – παραδειγμάτων.

Η ομάδα των φοιτητών και φοιτητριών του τμήματος θα μετακινηθεί οδικώς από το Βόλο στην Ηγουμενίτσα και τη Βενετία και από εκεί στην Ελβετία (Βέρνη, Ζυρίχη), την Αυστρία (Μπρεγκένζ, Innsbruck) την Γερμανία (Βάιλ αμ Ράϊν, Στουτγκάρδη), τη Γαλλία (Μυλούζη, Niffer) και την Ιταλία (Βενετία) ώστε να επισκεφθεί και να γνωρίσει τα σημαντικά και επίκαιρα δείγματα της σύγχρονης αρχιτεκτονικής πρακτικής.

Σημαντική είναι η γνωριμία με τις αστικές και τοπιακές λεπτομέρειες, οι συζητήσεις και η καταγραφή τους σε προσωπικά ημερολόγια καθώς και οι συζητήσεις – ενημερώσεις για το χρόνο και τα αποτελέσματα αυτών των πράξεων.

Στο ταξίδι θα συμμετάσχουν 35 φοιτήτριες και φοιτητές.

Τα ταξίδια αυτά είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ουσιαστικής αρχιτεκτονικής εκπαίδευσης. Στις μεγάλες διαδρομές που θα διανυθούν θα παρουσιαστούν δείγματα του ευρύτερου πολιτισμικού υπόβαθρου, της γεωγραφίας και της ταυτότητας των πόλεων που αποτελούν στόχους της αρχιτεκτονικής εκπαίδευσής.

Υπεύθυνος του εκπαιδευτικού ταξιδιού είναι ο επίκουρος καθηγητής του τμήματος Ιορδάνης Στυλίδης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου