ΤΟΠΙΚΑ

Παραγωγοί από κάθε περιοχή στη Νέα Αγχίαλο

παραγωγοί-από-κάθε-περιοχή-στη-νέα-αγχ-143100

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκεται το 1ο Γεωργικό και Κτηνοτροφικό Φεστιβάλ Ελλάδος.

Θεσμό με πανελλήνια ακτινοβολία φιλοδοξεί ν’ αποτελέσει το 1ο πρώτο Γεωργικό και Κτηνοτροφικό Φεστιβάλ Ελλάδος, που θα διαρκέσει έως και αύριο, Κυριακή 31 Αυγούστου στην Νέα Αγχίαλο Βόλου, χάρη στη διοργανωτική συνεργασία της «Ενωσης Καταστηματαρχών Νέας Αγχιάλου» και του «Γεωπονικού Συλλόγου Μαγνησίας» το πρώτο Γεωργικό και Κτηνοτροφικό Φεστιβάλ Ελλάδος.

Σε μια φυλασσόμενη έκταση 15 στρεμμάτων, οργανωμένη, με εγκαταστάσεις φωτισμού και φύλαξης, δίπλα στην θάλασσα, το Γεωργικό και Κτηνοτροφικό Φεστιβάλ, «φιλοξενεί» ταυτόχρονα, την έκθεση Γεωργικών και Κτηνοτροφικών Προϊόντων, κύκλους συζητήσεων και ομιλιών κάθε βράδυ, και γευστικές δοκιμές.

Στόχος των οργανωτών είναι, το Γεωργικό και Κτηνοτροφικό Φεστιβάλ, να φέρει τον κόσμο κοντά στην Ελληνική γη και στα προϊόντα της, στους τρόπους παραγωγής τους, και τέλος τη γνωριμία των παραγωγών και των προϊόντων τους σε όλη την Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό.

Οι συμμετέχοντες ξεπερνούν τους 150, ενώ στην έκθεση γεωργικών και κτηνοτροφικών προϊόντων συμμετέχουν είκοσι παραγωγοί απ’ όλη την Ελλάδα, με ισάριθμα περίπτερα. Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος της Ενωσης Καταστηματαρχών Ν. Αγχιάλου, Βασίλης Ασδεράκης, υπογραμμίζει ότι «βασικός στόχος είναι η ανάπτυξη των Ελληνικών προϊόντων γενικότερα, σε συνδυασμό με τον αγροτουριστικό και την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής. Στο επίκεντρο, προσθέτει ο ίδιος, βρίσκεται ο αγροτικός και κτηνοτροφικός κόσμος εδώ στο κέντρο της Ελλάδας, για να συζητήσει τα θέματα που τον απασχολούν και να καταστήσει ευρύτερα γνωστό το Ελληνικό προϊόν και γιατί πρέπει να υποστηρίζεται».

Το Γεωργικό και Κτηνοτροφικό Φεστιβάλ, πέραν της έκθεσης και των εμπορικών πράξεων, μπορεί να λειτουργήσει και ως πλατφόρμα συνάντησης, ενημέρωσης, συζήτησης και συναντίληψης για την από κοινού προώθηση λύσεων για την τοπική αγροτική ανάπτυξη. Παράλληλα όμως, είναι μια ευκαιρία για όλους όσους ενδιαφέρονται για τα αγροτικά, αλλά και την τοπική ανάπτυξη, για επαφές και σχεδιασμό.

Το πρόγραμμα ομιλιών

Σήμερα Σάββατο 30 Αυγούστου θα πραγματοποιηθούν οι εξής ομιλίες:

7.45 – 8.15μ.μ. ομιλία Τ. Πεβερέτου – Πρόεδρου ΣΕΚ, με θέμα «Η κτηνοτροφία και οι προοπτικές της». Στις 8.15 – 8.45μ.μ, ομιλία του Θανάση Βακάλη – πρόεδρος της ομάδας κτηνοτρόφων – ΘΕΣ ΓΑΛΑ ΠΙΕΣ, με θέμα «Το έργο μας, η καινοτομία, και η συλλογική δουλειά». Στις 8.45 – 9.15μ.μ ακολουθεί η ομιλία του Δημήτρη Κουρέτα – Καθ. Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με θέμα «Βιολογική δράση από προϊόντα με φραγκοστάφυλο». Στις 9.15 – 9.45μ.μ, θα πραγματοποιηθεί ομιλία του Θεόδωρου Μπένου ΓΥΡΗ – Η πύλη της αγροτικής παραγωγής, για τον «Υγιή συνεργατισμό και στήριξη της εγχώριας παραγωγής». Ακολουθεί ζωντανή μουσική με τίτλο «Γιορτάζουμε και παράγουμε».

Αύριο Κυριακή 31 Αυγούστου στις 7.20 – 7.45μ.μ, θα πραγματοποιηθεί ομιλία του

Μανώλη Κιουτσούκη – PHILADELPHΙA, με θέμα «Γαστρονομία- Το νοικοκυριό συμπαραγωγός». Στις 7.45 – 8.15μ.μ, ακολουθεί η ομιλία του Ιωάννη Κίτσιου – Συνεταιρισμός Δήμητρα ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ, με θέμα «Ο Συνεταιρισμός σήμερα».

Στις 8.15 – 8.45μ.μ, θα μιλήσει ο Πάρης Μουτσινάς – Ανεξάρτητος Βουλευτής με θέμα «Γεωργία τα προβλήματα και οι λύσεις. ΠΟΠ προϊόντα». Στις 8.45 – 9.15μ.μ προγραμματίζεται η ομιλία του Γιώργου Κασαπίδη – Ανεξάρτητου Βουλευτή, με θέμα « Γεωργία τα προβλήματα και οι λύσεις. ΠΟΠ προϊόντα».

Παράλληλα αύριο Κυριακή 31 Σεπτεμβρίου στις 9.30 το βράδυ ο Διεθνής φήμης σεφ Γιώργος Λέκκας, θα παρουσιάσει συνταγές με Ελληνικά προϊόντα και θα μιλήσει στους παριστάμενους γιατί πρέπει να τρεφόμαστε και να καταναλώνουμε Ελληνικά.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου