ΤΟΠΙΚΑ

Ταλαιπωρία για μια θεώρηση…

ταλαιπωρία-για-μια-θεώρηση-851206

«Εμφραγμα» χθες στα γραφεία του Οργανισμού Περίθαλψης – Ασφάλισης Δημοσίων Υπαλλήλων στο Βόλο.
Οι ουρές για τη θεώρηση βιβλιαρίων έφταναν στα γύρω πεζοδρόμια. Απίστευτη ταλαιπωρία για τους ασφαλισμένους του Δημοσίου που συγκεντρώθηκαν μαζικά στα γραφεία, προκειμένου να εξυπηρετηθούν μετά τη λήξη της απεργίας των υπαλλήλων του ΟΠΑΔ.
Οι δημόσιοι υπάλληλοι σήμερα σε όλους τους τομείς και τις υπηρεσίες όπως εφορίες, ΙΚΑ, Δήμους, ΝΑ και άλλες υπηρεσίες, πραγματοποιούν στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι μέχρι και τη λήξη του ωραρίου ενώ στις 10 Δεκεμβρίου θα συμμετέχουν στην 24ωρη πανεργατική απεργία που έχουν προκηρύξει ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ.
Βασικό αίτημα της σημερινής κινητοποίησης η άμεση χρηματοδότηση με επιχορήγηση και όχι δανεισμό του Ταμείου Πρόνοιας, του ΟΠΑΔ για την ομαλή, πλήρη και απρόσκοπτη κάλυψη των ιατροφαρμακευτικών αναγκών των μισθωτών και συνταξιούχων του δημοσίου.
Συμβολική κατάληψη των γραφείων σήμερα στις 12.30 μ.μ. από το Ν. Τ της ΑΔΕΔΥ, τον Ιατρικό Σύλλογο Μαγνησίας και τους Φαρμακοποιούς.
Το ΠΑΜΕ Δημοσίων Υπάλληλων Μαγνησίας εξάλλου με αφορμή τη σημερινή στάση εργασίας διοργανώνει συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στις 12.30 μ.μ. στην Πλατεία Ελευθερίας.
“Με τη συνέχεια της λιτότητας, το έμφραγμα στο Ταμείο Πρόνοιας, την εμπλοκή στον ΟΠΑΔ και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των εργαζομένων – συνταξιούχων του Δημοσίου, την υποχρηματοδότηση της δημόσιας υγείας και παιδείας, ο κύκλος ενός μοντέλου πολιτικής που οδήγησε στην κρίση, συνεχίζεται” επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Νομαρχιακού Τμήματος.
Η επιλογή αυτή διατηρεί το συστημικό κίνδυνο για την οικονομία, βαθαίνει την κρίση και τις ανισότητες, απειλεί με κλυδωνισμό και κοινωνικό κραχ δεδομένου ότι το εισόδημα μειώνεται, η ανεργία αυξάνεται, τα αδιέξοδα πολλαπλασιάζονται.
Ο προϋπολογισμός ήδη έχει «εξατμιστεί», όλοι αντιλαμβάνονται ότι είναι γυμνός και το κυριότερο: μαρτυρά την αδυναμία ενός πολιτικού σχεδίου αντιμετώπισης της αδυναμίας της οικονομίας και των κοινωνικών επιπτώσεων που σε συνθήκες οικονομικής κρίσης με ταχύτητα, ένταση γενίκευσης, πολυμορφία, σαρώνουν το σύνολο των κοινωνικών τάξεων και στρωμάτων.
Για το δημοσιοϋπαλληλικό κόσμο ο μονόδρομος των αγωνιστικών και απεργιακών κινητοποιήσεων για την ανατροπή, τη ριζική στροφή της οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής είναι ο μόνος δρόμος εξόδου και διαφυγής, εκτιμά η ΑΔΕΔΥ, ελπίδας για το σήμερα και το αύριο.”

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου