ΤΟΠΙΚΑ

Μια συγκλονιστική ιστορία

μια-συγκλονιστική-ιστορία-851206

Κατόπιν απαίτησης του κοινού, επαναλαμβάνεται για τέσσερις μόνο παραστάσεις ο μονόλογος της Μάρως Δούκα «Σας αρέσει ο Μπραμς;», με τη Γιώτα Θεολογίδου. Ο μονόλογος παρουσιάστηκε στην πόλη του Βόλου στις 7 Νοεμβρίου στα πλαίσια της διημερίδας με τίτλο «Τέχνη και Μετανάστευση» που συν – διοργάνωσαν ο Σύλλογος Δασκάλων – Νηπιαγωγών Νομού Μαγνησίας, το Δη.Πε.Θε. Βόλου και ο Καλλιτεχνικός Οργανισμός Δήμου Βόλου. Οι συμμετέχοντες εντυπωσιάστηκαν από το κείμενο της Μάρως Δούκα και την ερμηνεία της Γιώτας Θεολογίδου και αποφασίστηκε η επανάληψη των παραστάσεων από το Δη.Πε.Θε Βόλου και τον Καλλιτεχνικό Οργανισμό, σήμερα Τρίτη 25/11, τη Δευτέρα 01/12 και την Τρίτη 21/12.
Ο μονόλογος της Μάρως Δούκα τροποποιημένος για τις ανάγκες της σκηνικής αναπαράστασης, με τίτλο «Σας αρέσει ο Μπραμς;» αποδίδεται ερμηνευτικά από τη Γιώτα Θεολογίδου, σε σκηνοθεσία Σπύρου Μαβίδη, σκηνικό – κοστούμι της Κατερίνας Κανελλοπούλου. Βοηθός Σκηνοθέτη είναι η Μαρία Χαϊντούτη και οι φωτισμοί του Κώστα Τατάκου.
Ο μονόλογος αυτός παρουσιάστηκε το 2001 από τον Κυριάκο Κατζουράκη, με την Κάτια Γέρου στο ρόλο της μετανάστριας, με τον γενικό τίτλο «Ο Δρόμος προς τη Δύση».
Ο μονόλογος πραγματεύεται την ιστορία μίας ρωσίδας μετανάστριας στην Ελλάδα, την δεκαετία του 1990. Η Ιρίνα πέφτει θύμα του trafficking – του σύγχρονου δουλεμπορίου με σκοπό την σεξουαλική εκμετάλλευση. Στον μονόλογο αφηγείται ιστορίες από την οικογενειακή της ζωή στην πατρίδα της, μιλάει για τη χαμένη της κουλτούρα, τα νεανικά όνειρά της, την σκληρή πραγματικότητα του σήμερα. Πρόκειται για την μαρτυρία – κατάθεση μίας γυναίκας από την πρώην Σοβιετική Ένωση που μεταναστεύει στην Ελλάδα την προηγούμενη δεκαετία και μπλέκει άθελά της στα γρανάζια του trafficking – του κυκλώματος εκμετάλλευσης γυναικών.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου