ΤΟΠΙΚΑ

Επιτήδειοι κλέβουν τα ΑΤΜ

επιτήδειοι-κλέβουν-τα-ατμ-851206

Οικονομική αποκατάσταση των εργαζομένων της ΜΕΤΚΑ από την ALPHA BANK.
Αποζημιώνονται στο ακέραιο για τα χρήματα… που αφαιρέθηκαν από τους λογαριασμούς μισθοδοσίας τους.
Με επιστολή της προς τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ που είχε το αποκλειστικό δημοσίευμα, η Τράπεζα αποκαλύπτει ότι έγινε υποκλοπή στοιχείων και των προσωπικών pin των καρτών των δικαιούχων το διήμερο 7 και 8 Νοεμβρίου.
Η ALPHA BANK υποστηρίζει μάλιστα ότι στις 3.11.2008 και 5.11.2008 παρόμοια περιστατικά καταγράφηκαν στην ίδια περιοχή σε ΑΤΜ και άλλων τραπεζών.
Χθες νωρίς το πρωί ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων στη ΜΕΤΚΑ Βαγγέλης Τσιτσικλής επισκέφτηκε το υποκατάστημα της ALPHA BANK στη Νέα Ιωνία και είχε μία ακόμη συνάντηση με τον διευθυντή κ. Κοκκίνη, προκειμένου να οριστικοποιηθεί η αποζημίωση των εργαζομένων.
Όπερ και έγινε, αφού χθες το μεσημέρι άρχισαν να ενημερώνονται τηλεφωνικά οι ενδιαφερόμενοι ότι σήμερα μπορούν να πάρουν τα χρήματα που αντιστοιχούν στο υπόλοιπο της μισθοδοσίας τους από τον λογαριασμό τους.

Επίσημη ανακοίνωση
της ALPHA BANK

Το Τμήμα Επικοινωνίας της Διεύθυνσης Μάρκετινγκ και Δημοσίων Σχέσεων της ALPHA BANK σε ανακοίνωση που απέστειλε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ και υπογράφεται από τις κ.κ. Α. Μπηλιώνη και Ο. Γιαννακοπούλου, επιβεβαιώνει και επίσημα το πρόβλημα που δημιουργήθηκε και το οποίο σύμφωνα με την τράπεζα οφείλεται σε “υποκλοπή των προσωπικών pin”.
“Είναι γεγονός ότι από τις αρχές του 2008 καταγράφεται αύξηση φαινομένων απάτης στα Δίκτυα ΑΤΜ ελληνικών τραπεζών, τονίζεται στην ανακοίνωση της ALPHA BANK . Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι επιτήδειοι χρησιμοποιούν νέες και συνεχώς πιο εξελιγμένες τεχνικές και εξοπλισμό που τοποθετούν εξωτερικά στους χώρους των ΑΤΜ και καταφέρνουν να εξαπατούν τους πελάτες και να υποκλέπτουν τα στοιχεία των καρτών και των προσωπικών κωδικών τους (PIN).
Σύμφωνα με την Τράπεζα η αφαίρεση των χρημάτων έγινε την Παρασκευή 7.11.2008 και το Σάββατο 8.11.2008, όταν άγνωστοι τοποθέτησαν μηχανισμό υποκλοπής των στοιχείων των καρτών και μικροκάμερα για την υποκλοπή των προσωπικών κωδικών των πελατών στο ΑΤΜ του Καταστήματος της Τραπέζης στη Νέα Ιωνία Βόλου και στη συνέχεια αφαίρεσαν ποσά από λογαριασμούς δώδεκα πελατών. Τις προηγούμενες ημέρες (3.11.2008 και 5.11.2008) παρόμοια περιστατικά καταγράφηκαν στην ίδια περιοχή σε ΑΤΜ και άλλων τραπεζών.
Η Alpha Bank με απόφαση της Γενικής Διευθύνσεως από το Σεπτέμβριο 2003 αναλαμβάνει την ολική αποζημίωση όλων των πελατών κατόχων καρτών, που αποδεικνύεται ότι έχουν εξαπατηθεί, μετά από τη σχετική διερεύνηση. Στο πλαίσιο αυτής της απόφασης έχουν μέχρι σήμερα αποζημιωθεί εκατοντάδες πελατών και ομοίως αποζημιώθηκαν όλοι οι πελάτες που εγγράφως δήλωσαν αμφισβήτηση αναλήψεων μετά από το περιστατικό παγίδευσης στο ΑΤΜ της Νέας Ιωνίας Βόλου.
Επιπλέον στο πλαίσιο των ενεργειών μας, σημειώνει η Τράπεζα, για τον περιορισμό αυτού του είδους απάτης έχουμε εγκαταστήσει στο μεγαλύτερο μέρος του Δικτύου των ΑΤΜ εξελιγμένους μηχανισμούς antiskimming, την τεχνολογία των οποίων αναβαθμίζουμε συνεχώς, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η αντικατάσταση του συνόλου των καρτών της Τραπέζης σε EMV cards, κάρτες εφοδιασμένες με chip, ενέργεια που αναμένουμε να εξαλείψει αυτού του τύπου την απάτη.”

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου