ΤΟΠΙΚΑ

Νομική, Ιατρική και …Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ~ ΨΗΛΑ ΣΤΙΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΣΤΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑ

νομική-ιατρική-και-πανεπιστήμιο-θεσ-145186

Ψηλά τον πήχη έθεσαν οι αριστούχοι των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων από τα Γενικά Λύκεια της Μαγνησίας. Στις προτιμήσεις τους κυριάρχησαν πρωτοκλασάτες σχολές, όπως Ιατρική και Νομική, καθώς και τμήματα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με το τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών να βρίσκεται στις πρώτες θέσεις.

Οκτώ στους 10 υποψηφίους από τα Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια της Μαγνησίας πέτυχαν την εισαγωγή τους σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. Συνολικά, στην τριτοβάθμια εκπαίδευση εισήχθησαν 1.285 υποψήφιοι και συγκεκριμένα 1.124 από τα ΓΕΛ και 161 από τα ΕΠΑΛ.

Κρατώντας στα χέρια τους το «κλειδί» των υψηλών βαθμολογιών τους κατέκτησαν τις σχολές που έθεσαν στο στόχο τους και δήλωσαν στο μηχανογραφικό τους δελτίο ως πρώτη προτίμηση.

Οι τρεις κορυφαίοι σε βαθμολογικές επιδόσεις από τα Γενικά Λύκεια της Μαγνησίας και συγκεκριμένα ο Σταύρος Κορέντης από το 4ο ΓΕΛ Βόλου, η Θεοδώρα Λωρίτη από το ΓΕΛ Αλμυρού και ο Απόστολος Σαρδέλας από το 4ο ΓΕΛ Βόλου άνοιξαν την είσοδό τους, στις σχολές που επιθυμούσαν. Ο Σταύρος Κορέντης με 19.514 μόρια εισήχθη στο Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου (36ος στην κατάταξη), η Θεοδώρα Λωρίτη με 19.446 μόρια στη Νομική Αθηνών (25η θέση στην κατάταξη) και ο Απόστολος Σαρδέλας με 19.432 μόρια στη Σχολή Ικάρων και μάλιστα 2ος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου