ΤΟΠΙΚΑ

«Tο στίγμα» Σκοτινιώτη ~ ΕΠΟΙΚΟΔΟΜΗΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ

tο-στίγμα-σκοτινιώτη-εποικοδομητικ-146842

Για τη νέα δημοτική περίοδο συζήτησε η παράταξη «Επιλογή ευθύνης – Πάμε Μπροστά»

Το στίγμα της αντίληψης με την οποία θα κινηθεί η «Επιλογή Ευθύνης – Πάμε Μπροστά» στη νέα δημοτική περίοδο, έδωσε ο επικεφαλής της παράταξης κ. Πάνος Σκοτινιώτης κατά τη διάρκεια συνέλευσης των μελών του ψηφοδελτίου, προχθές στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου. Ο κ. Σκοτινιώτης έστειλε το μήνυμα ότι η παράταξή του θα ασκήσει εποικοδομητική αντιπολίτευση στο Δημοτικό Συμβούλιο, από τη σκοπιά του ολοκληρωμένου προγράμματος του συνδυασμού, υπερασπιζόμενη, ταυτόχρονα, το έργο της παρούσας θητείας και πρωτίστως αυτό που αποτελεί – όπως χαρακτηριστικά ανέφερε – πολύτιμη παρακαταθήκη αυτής της περιόδου: την αταλάντευτη προσήλωση στη χρηστή διοίκηση και στην υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντος.

Μετά από εισήγηση του κ. Σκοτινιώτη συγκροτήθηκε Συντονιστική Επιτροπή της παράταξης «Επιλογή Ευθύνης – Πάμε Μπροστά», καθώς και θεματικές επιτροπές, με μεγάλη συμμετοχή μελών του συνδυασμού, για την επεξεργασία και διαμόρφωση δημοτικών πολιτικών σε όλους τους τομείς και τη συστηματική παρακολούθηση του δημοτικού έργου.

Ο κ. Σκοτινιώτης μιλώντας στα μέλη της παράταξης τόνισε ότι στη νέα δημοτική περίοδο η παράταξη

θα είναι ενεργά και δημιουργικά παρούσα, τιμώντας την ψήφο εμπιστοσύνης των πολιτών ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα υπάρξουν εξελίξεις και ότι η παράταξή του θα διαδραματίσει ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο» ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι δεν θα λέει “όχι σε όλα”, όταν πρόκειται για πρωτοβουλίες της δημοτικής αρχής, ούτε όμως “ναι σε όλα”, όταν πρόκειται για αιτήματα και διεκδικήσεις».

Υποστήριξε το έργο του

Ο κ. Σκοτινιώτης υπεραμύνθηκε του ολοκληρωμένου προγράμματος που παρουσίασε προεκλογικά στους Βολιώτες η «Επιλογή Ευθύνης – Πάμε Μπροστά» – η μόνη όπως είπε απ’ όλες τις παρατάξεις που συμμετείχαν στις εκλογές – επισημαίνοντας ότι «το πρόγραμμα αυτό θα αποτελέσει τον οδηγό δράσης μας μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Υπογράμμισε επίσης ότι η στάση της παράταξής του απέναντι στη Δημοτική Αρχή θα καθορίζεται κάθε φορά από τη σκοπιά του προγράμματός του, χωρίς ίχνος λαϊκισμού και ότι θα υπερασπιστεί ταυτόχρονα, μαχητικά το έργο αυτής της περιόδου και πρωτίστως όπως ανέφερε «αυτό που αφήνουμε ως πολύτιμη παρακαταθήκη: την αταλάντευτη προσήλωση στη χρηστή διοίκηση και στην υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντος».

Ο κ. Σκοτινιώτης επιχείρησε εξάλλου να θέσει τα όρια τη σωστής λειτουργίας του Δήμου τονίζοντας: «Ουδέποτε υπήρξε εμπλοκή εξωτερικών συνεργατών στο έργο της Διοίκησης, σεβαστήκαμε τη Διοίκηση και την ιεραρχία της και οι επιλογές των προϊσταμένων έγιναν πάντοτε με ευλαβική τήρηση της νομιμότητας και της αξιοκρατίας, γεγονός που αναγνωρίζει το προσωπικό του Δήμου», τόνισε ο και πρόσθεσε ότι ένα ακόμη κεκτημένο της παρούσας θητείας, είναι η συμμετοχή όλων των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου σε όλες τις διοικήσεις των νομικών προσώπων του Δήμου και τις επιτροπές, ξεκαθαρίζοντας ότι το ίδιο θα αξιώσει η παράταξή του και στην επόμενη θητεία με συμμετοχή σε όλα τα όργανα του Δήμου.

«Ανοιγμα στις άλλες μειοψηφίες»

Ο κ. Σκοτινιώτης δήλωσε ότι η παράταξή του θα επιδιώξει τη διαμόρφωση ευρύτερων συγκλίσεων, χωρίς προκαταλήψεις και χωρίς ηγεμονισμούς, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι είναι αυτονόητο πως ιδιαίτερο βάρος και αυξημένη ευθύνη αναλογεί στην παράταξη του κ. Πατσιαντά, ως μείζονος μειοψηφίας. Εκανε μάλιστα τη διευκρίνιση ότι «με τον κ.Πατσιαντά του β’ γύρου των εκλογών υπάρχουν μεγάλα περιθώρια συγκλίσεων, και αυτό θα αποτελέσει σημαντική συνεισφορά στην πόλη, τον Δήμο, τη δημοκρατία και την προοπτική της επόμενης μέρας ενώ αντίθετα με τον κ. Πατσιαντά του α’ γύρου, τα περιθώρια αυτά φυσικά περιορίζονται».

Τέλος, επανέλαβε ότι η βασική θέση της παράταξής του για μια αυτοδιοίκηση ανεξάρτητη και χειραφετημένη από κόμματα, κυβέρνηση και άδηλα συμφέροντα, θα καθορίσει τις συμμαχίες της σε περιφερειακό και κεντρικό επίπεδο (ΠΕΔ Θεσσαλίας, ΚΕΔΕ) και τη συμμετοχή της, ευρύτερα, στο αυτοδιοικητικό κίνημα.

Τέλος αναφέρθηκε στη θητεία που λήγει τονίζοντας ότι «ολοκληρώνουμε τη θητεία μας με ψηλά το κεφάλι γιατί καταφέραμε να ανατρέψουμε όλες τις δυσοίωνες προβλέψεις». Εκανε ιδιαίτερη μνεία στο δημοτικό έργο που παράχθηκε ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί, επίσης, σε λάθη και αδυναμίες που υπήρξαν, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων πως, παρά τις προσπάθειες που έγιναν προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της γραφειοκρατίας και να λειτουργήσουν οι υπηρεσίες με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ευελιξία και αποτελεσματικότητα, το αποτέλεσμα δεν ήταν το επιθυμητό, με συνέπεια σε πολλές περιπτώσεις να υπάρχουν εύλογες διαμαρτυρίες. Το πιο σοβαρό, ωστόσο, εκτίμησε πως ήταν το έλλειμμα επαφής με τον κόσμο, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι: «απορροφημένοι στην εφιαλτική καθημερινότητα, δεν δώσαμε στο κρίσιμο αυτό θέμα τη σημασία που έπρεπε. Δεν μπορέσαμε, έτσι, ούτε να ενημερώσουμε την τοπική κοινωνία για τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζαμε, ούτε και να εκλαϊκεύσουμε το έργο που στις συνθήκες αυτές μπορέσαμε να επιτελέσουμε».

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου