ΤΟΠΙΚΑ

Μουσική βραδιά με τη Γλυκερία

μουσική-βραδιά-με-τη-γλυκερία-851206

Η δημοφιλής Γλυκερία επανέρχεται στο Βόλο, προκειμένου να συναντήσει τους πολυπληθείς φίλους της, την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου από σκηνής της “Νυχτωδίας”. Η Γλυκερία, η οποία έχει αναπτύξει δεσμούς καρδιάς με την περιοχή, θα ερμηνεύσει γνωστές και αγαπημένες δημιουργίες, έχοντας παράλληλα στις μουσικές της αποσκευές, την νέα της δισκογραφική συνεργασία με τον κορυφαίο Μίκη Θεοδωράκη, που τιτλοφορείται “Τα θεμέλιά μου στα βουνά”. Η αγαπημένη ερμηνεύτρια, η οποία εμφανίστηκε το 1974 στην τηλεοπτική εκπομπή “Να η ευκαιρία”, εντυπωσιάζοντας τα μέλη της κριτικής επιτροπής με το σπάνιο μέταλλο της φωνής της, διαγράφει μια απολύτως επιτυχημένη πορεία στο ελληνικό τραγούδι, διατηρώντας πάντα ποιοτικές προδιαγραφές στην δουλειά της. Από τον πρώτο προσωπικό της δίσκο, που κυκλοφόρησε το 1980 με τραγούδια του συζύγου της, γνωστού συνθέτη Στέλιου Φωτιάδη, έως την σημερινή της συνεργασία, μεσολαβούν πολλοί επιτυχημένοι σταθμοί, που μεταφράζονται σε τραγούδια που άγγιξαν τις καρδιές των φίλων της μουσικής. Οπως δήλωσε η ίδια σε παλαιότερη συνέντευξή της στον “Τ”: “η μουσική ενώνει τους ανθρώπους. Και είναι το μέσον που επιτρέπει στον καθένα από μας να επικοινωνεί με τους άλλους. Μπορεί να υπάρχουν διακρατικά ή άλλα προβλήματα, αλλά η μουσική μπορεί να τα λύνει. Η μουσική είναι ένας τρόπος άριστος για να επικοινωνείς, να έχεις καλές σχέσεις με τους ανθρώπους”.
Εχοντας ως μέσο έκφρασης και επικοινωνίας τη μουσική, η Γλυκερία άνοιξε τα φτερά και την καρδιά της, πραγματοποιώντας σειρά συναυλιών ανά τον κόσμο. Εχει συμπράξει με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Ισραήλ, έχει περιοδεύσει σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης, από την Αργεντινή έως την Αμερική, τον Καναδά και την Νέα Ζηλανδία, σημειώνοντας μάλιστα ιδιαίτερη επιτυχία στο Ισραήλ, όπου οι δίσκοι της γίνονται χρυσοί. Ο δήμαρχος της Ιερουσαλήμ της παρέδωσε μάλιστα το χρυσό κλειδί της πόλης, σαν επιβράβευση για τη συμμετοχή της σε φιλανθρωπικές εκδηλώσεις καθώς και σε ένα δίσκο που κυκλοφόρησε σε όλο τον κόσμο και ήταν αφιερωμένος στα τρεις χιλιάδες χρόνια της Ιερουσαλήμ με συμμετοχές καλλιτεχνών όπως των Adamo, Sinead O” Connor, Enrico Macias, Alpha Blondy, Wailers, Marie Laforet, κ.ά.
Οι συνεργασίες της Γλυκερίας με την “Εστουδιαντίνα” αποτελούν ξεχωριστό κομμάτι της καρδιάς της και η ίδια δεν παραλείπει να μιλάει με ενθουσιώδη σχόλια για την “πολύ σημαντική ορχήστρα”. Η πρόσφατη δισκογραφική της συνεργασία με τον Μίκη Θεοδωράκη αποτελεί σημαντική στιγμή στην μέχρι τώρα διαδρομή της. “ Ο τελευταίος μου δίσκος, ένα διπλό cd με πολύ όμορφα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, είναι μια πολύ ωραία στιγμή στην δικιά μου καλλιτεχνική πορεία κι είναι ένα δώρο Θεού ή μάλλον είναι ένα δώρο Μίκη προς εμένα” σύμφωνα με παλαιότερη δήλωσή της στον “Τ”. Η μελωδική πρέσβειρα της Ελλάδας ανά τον κόσμο, επανέρχεται στον Βόλο για να μοιραστεί τα μουσικά της βιώματα με τους φίλους των τραγουδιών της, χαρίζοντάς τους, με περισσή ευαισθησία, ανυπέρβλητα μουσικά μοτίβα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου