ΤΟΠΙΚΑ

Μοχλός ανάπτυξης για τη Μαγνησία η ΕΒΟΛ

μοχλός-ανάπτυξης-για-τη-μαγνησία-η-εβο-851206

«Ισχυρό μοχλό ανάπτυξης για τη Μαγνησία» χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής τη συνεταιριστική βιομηχανία γάλακτος ΕΒΟΛ στη βιομηχανική ζώνη του Βόλου, η οποία και αποτέλεσε τον τελευταίο σταθμό της περιοδείας που πραγματοποίησε χθες στο Βόλο. Ο κ. Καραμανλής δεσμεύτηκε να προωθήσει τις καλύτερες δυνατές λύσεις για την επίλυση όλων των προβλημάτων που ταλανίζουν τον αγροτικό κόσμο και αναφέρθηκε στις δράσεις της πολιτείας για την ενίσχυση των πρωτοβάθμιων συνεταιριστικών μονάδων και τη βιολογική κτηνοτροφία.
Τον πρωθυπουργό υποδέχτηκε ο πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών κ. Νικήτας Πρίντζος, ο οποίος και τον ξενάγησε στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου. Ο κ. Καραμανλής ενημερώθηκε για τον τρόπο λειτουργίας της μονάδας αλλά και για όλα τα προϊόντα της ΕΒΟΛ, κάνοντας λόγο για «μια πρότυπη μονάδα».
«Η συνεταιριστική βιομηχανία γάλακτος ΕΒΟΛ είναι ένας πολύ ισχυρός μοχλός ανάπτυξης για τη Μαγνησία και γενικότερα για τη Θεσσαλία. Παρέχει δουλειά σε 130 εργαζόμενους. Απορροφά από 400 κτηνοτρόφους – και μάλιστα στις υψηλότερες πανελλαδικά τιμές – τη συνολική παραγωγή γάλακτος του Νομού. Παράγει πιστοποιημένα προϊόντα με ονομασία προέλευσης. Επεκτείνει συνεχώς το δίκτυο διανομής της και τις δραστηριότητές της. Εκσυγχρονίζει τις εγκαταστάσεις και τις μεθόδους παραγωγής και μπαίνει δυναμικά στον τομέα παραγωγής βιολογικών προϊόντων», τόνισε ο κ. Καραμανλής.
Συνέχισε δε υπογραμμίζοντας ότι «η συνεταιριστική βιομηχανία γάλακτος ΕΒΟΛ δείχνει τις πραγματικές, τις μεγάλες δυνατότητες που έχουν πλέον οι συνεταιρισμοί, όταν λειτουργούν με νέο πνεύμα, με σύγχρονη αντίληψη. Τις δυνατότητες αυτές τις ενισχύει έμπρακτα η πολιτεία με την ταχύτατη έγκριση επενδυτικών σχεδίων μέχρι 50.000 ευρώ».
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Βόλου κ. Νικήτας Πρίντζος, ιδιαίτερα ικανοποιημένος, επισήμανε πως δέχθηκε τη δέσμευση του πρωθυπουργού να δοθούν οι καλύτερες δυνατές λύσεις στα προβλήματα των αγροτών.
«Είναι μεγάλη τιμή που ήρθε ο πρωθυπουργός σήμερα στις εγκαταστάσεις μας και αισθανόμαστε πολύ μεγάλη χαρά. Το πέρασμά του από εδώ είναι κάτι μεγάλο στη μικρή – μικρή μας ιστορία, ένα πολύ μεγάλο ιστορικό γεγονός. Ανέφερα στον κύριο πρωθυπουργό τα προβλήματα τα οποία απασχολούν τους αγρότες, τους γεωργούς και τους κτηνοτρόφους της πατρίδας μας», δήλωσε σχετικά ο κ. Πρίντζος.
Το ενδιαφέρον της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού ειδικά για την Μαγνησία και τη Θεσσαλία γενικότερα τόνισε πως σηματοδοτεί η χθεσινή επίσκεψη του κ. Καραμανλή στην Αθήνα ο υφυπουργός Εσωτερικών κ. Θανάσης Νάκος, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «το πιο σημαντικό είναι πως ο παραγωγικός κόσμος της πατρίδας μας στηρίζει την κυβέρνηση, τον Καραμανλή και τα μέτρα που έχει εξαγγείλει».
Στην οικονομική κρίση αναφέρθηκε και ο Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Γιώργος Σούρλας, επισημαίνοντας πως «είναι μεγάλης σημασίας όχι μόνο για την περιοχή μας αλλά για όλη την Ελλάδα να υπάρχει ένας πρωθυπουργός ρεαλιστής, υπεύθυνος και σώφρων, που έδωσε κατευθύνσεις και από την οικονομική κρίση που ήρθε ή που έρχεται θα βγούμε πιο ανώδυνα».
Στην σημασία της επίσκεψης του κ. Καραμανλή μίλησε και ο πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Λάρισας κ. Θανάσης Κοκκινούλης, τονίζοντας πως «ο πρωθυπουργός έρχεται στην πηγή του προβλήματος. Το θέμα όμως είναι ότι πρέπει να καθίσει και να ακούσει το πρόβλημα από τους ίδιους τους αγρότες, για να μάθει και την αιτία αυτού».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου