ΤΟΠΙΚΑ

Νέοι χώροι, νέα σελίδα για την ΑΣΠΑΙΤΕ και το 1ο ΕΠΑΛ ΒΟΛΟΥ

νέοι-χώροι-νέα-σελίδα-για-την-ασπαιτε-κ-149421

Στο Επαγγελματικό Λύκειο παραχωρήθηκε το κτίριο Αποστόλου, δίνοντας ανάσα στο κτιριακό πρόβλημα

Νέα σελίδα στη λειτουργία τους γυρίζουν ταυτόχρονα η ΑΣΠΑΙΤΕ και το 1ο Επαγγελματικό Λύκειο Βόλου. Η Ανώτερη Σχολή μετακομίζει σε χώρο του διδακτηρίου του πρώην Πολυκλαδικού και στο κτήριο Αποστόλου, το οποίο απελευθερώνει έρχεται από τη νέα σχολική χρονιά να εγκατασταθεί το 1ο ΕΠΑΛ Βόλου.

Η τελετή παράδοσης – παραλαβής μεταξύ των διευθυντών της ΑΣΠΑΙΤΕ Σωκράτη Σαβελίδη και του 1ου ΕΠΑΛ Νίκου Κατσαβριά έγινε χθες, παρουσία της προέδρου της δημοτικής επιτροπής Παιδείας Σούλας Μπαρτζώκα.

Το ξεβίδωμα της επιγραφής ΑΣΠΑΙΤΕ, που σηματοδοτούσε τη λειτουργία της Ανώτατης Σχολής τα τελευταία δέκα χρόνια στο κτίριο Αποστόλου, σήμανε την επίσημη μεταφορά της στο πρώην Πολυκλαδικό. Επί χρόνια το κτίριο αποτελούσε «μήλον της έριδος». Ομως, οι δύο διευθυντές με τη συνεργασία της δημοτικής αρχής κατάφεραν να μελετήσουν σοβαρά την υπόθεση της «ασφυξίας» μαθητών στις σχολικές αίθουσες του Καρτάλειου διδακτηρίου και να λάβουν υλοποιήσιμες αποφάσεις.

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τη χθεσινή τελετή ο διευθυντής της ΑΣΠΑΙΤΕ Σωκράτης Σαβελίδης, ο οποίος ανέφερε ότι στους νέους χώρους η Ανώτατη Σχολή έχει τη δυνατότητα ανάπτυξής της. Φέτος, άλλωστε, τριπλασιάζει τους φοιτητές της συγκριτικά με πέρυσι, ενώ νέα προγράμματα έρχονται να προστεθούν στο πρόγραμμά της. Ταυτόχρονα, ως έμπειρος εκπαιδευτικός δεν μπορούσε να παραβλέψει τη δεύτερη θετική παράμετρο των διαδοχικών μετακομίσεων των εκπαιδευτικών μονάδων, της ανάσας δηλαδή που δίνεται στο 1ο ΕΠΑΛ.

Εμφανής η ικανοποίηση και του επί 12ετίας διευθυντή του 1ου Επαγγελματικού Λυκείου Βόλου Νίκου Κατσαβριά, ο οποίος έδωσε μακροχρόνιο αγώνα για την επίλυση του στεγαστικού του σχολείου, που αριθμεί 280 μαθητές. Τα υπομνήματα που απέστειλε, προτείνοντας λύσεις στη διάρκεια της δωδεκαετίας, είναι αναρίθμητα και όπως ο ίδιος σχολίασε όλα πετάχτηκαν χωρίς καν να διαβαστούν από τις προηγούμενες δημοτικές αρχές.

«Σε συνεργασία με τη δημοτική αρχή τα καταφέραμε. Είναι τόσο δύσκολο το εγχείρημα που υλοποιείται, που θεωρώ ότι είναι θαύμα αυτό που συνέβη. Από τους νέους χώρους δεν θα αφήσουμε αναξιοποίητο ούτε ένα εκατοστό για να βελτιώσουμε τις συνθήκες λειτουργίας του σχολείου μας», δήλωσε ο κ. Κατσαβριάς.

Η πρόεδρος της δημοτικής επιτροπής Παιδείας Σούλα Μπαρτζώκα ανέφερε ότι πρόκειται για αποτέλεσμα στο πλαίσιο του πενταετούς προγράμματος σχολικής στέγης της απερχόμενης δημοτικής αρχής και κάλεσε τη νέα δημοτική αρχή να το αξιοποιήσει, ολοκληρώνοντας τα έργα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου