ΤΟΠΙΚΑ

Εξαφανίστηκαν μισθοί από ΑΤΜ

εξαφανίστηκαν-μισθοί-από-ατμ-851206

Αγνωστοι έκαναν ανάληψη χρημάτων από τραπεζικούς λογαριασμούς μισθοδοσίας στην ALPHA BANK.
Συναγερμός σήμανε στο υποκατάστημα της Νέας Ιωνίας, καθώς βρέθηκαν ξεκρέμαστοι οικονομικά τουλάχιστον δέκα εργαζόμενοι του εργοστασίου της ΜΕΤΚΑ, που έμειναν με άδεια χέρια, όταν επιχείρησαν να κάνουν ανάληψη χρημάτων.
Όλα αποκαλύφθηκαν αρχές της εβδομάδας, όταν υπάλληλοι της ΜΕΤΚΑ πήγαν να κάνουν ανάληψη μέσω του ΑΤΜ από τον τραπεζικό λογαριασμό που διαθέτουν για τη μισθοδοσία τους. Με έκπληξη διαπίστωσαν ότι δεν υπήρχαν χρήματα στο λογαριασμό και απευθύνθηκαν στη Διεύθυνση του τραπεζικού υποκαταστήματος, προκειμένου να βγάλουν άκρη.
Οι υπάλληλοι ωστόσο δεν είχαν να τους δώσουν καμία επίσημη εξήγηση, αφού όπως τους ενημέρωσαν, προκειμένου να διαπιστωθεί τι ακριβώς έχει συμβεί, θα πρέπει να γίνει έρευνα στο σύστημα της τράπεζας στο τέλος του μήνα, οπότε και κλείνει “λογιστικά” ο κάθε λογαριασμός, αφού γίνεται κατάθεση της επόμενης μισθοδοσίας.
Τα “κρούσματα” που μέχρι στιγμής έχουν αναφερθεί στη συγκεκριμένη Τράπεζα είναι δύο υπαλλήλων, που διαπίστωσαν ότι στο λογαριασμό τους δεν υπήρχε διαθέσιμο υπόλοιπο.
Το υπόλοιπο στην μία περίπτωση ανερχόταν στα 380 ευρώ, ενώ από τον άλλο λογαριασμό διαπιστώθηκε ότι έλειπαν 500 ευρώ!
Στους λογαριασμούς άλλων πέντε τουλάχιστον εργαζομένων από την ΜΕΤΚΑ φαίνεται ότι έχει γίνει φραγή της τραπεζικής κάρτας τους και φυσικά δεν μπορούν να κάνουν οποιαδήποτε τραπεζική συναλλαγή. Το γεγονός ότι ενεργοποιήθηκε η φραγή, προκαλεί την υποψία ότι κάποιοι επιτήδειοι έκαναν «αναλήψεις» και η Τράπεζα, διαπιστώνοντας το πρόβλημα, θέλησε με τη φραγή να προστατεύσει τα υπόλοιπα χρήματα που υπήρχαν στους συγκεκριμένους λογαριασμούς.
Το θέμα σύμφωνα με πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στην Τράπεζα τόσο τοπικά, όσο και κεντρικά, αφού ενημερώθηκαν ήδη οι αρμόδιες υπηρεσίες στην Αθήνα, ώστε να επιληφθούν του θέματος.
Ο διευθυντής του υποκαταστήματος της ALPHA BANΚ στη Νέα Ιωνία (2ας Νοεμβρίου) κ. Κοκκίνης με τον οποίο επικοινώνησε ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, επιβεβαίωσε το γεγονός και ότι η τράπεζα έχει γίνει αποδέκτης του προβλήματος από τους ίδιους τους εργαζόμενους της ΜΕΤΚΑ, δεν ήταν ωστόσο σε θέση να δώσει περισσότερα στοιχεία, υπογραμμίζοντας ότι είναι ένα θέμα που χειρίζεται η Διεύθυνση Καρτών στην Αθήνα.

Εμειναν άφωνοι…
Κεραυνοβολημένοι ένιωσαν οι εργαζόμενοι, μόλις διαπίστωσαν ότι το “ταμείο τους είναι μείον”.
Έχοντας μάλιστα τις αποδείξεις από τις προηγούμενες αναλήψεις που είχαν κάνει από τους λογαριασμούς μισθοδοσίας τους, δεν υπήρχε ούτε καν το παραμικρό περιθώριο αμφιβολίας ότι κάτι έχει συμβεί. Και φυσικά αυτό επιβεβαιώθηκε, όταν διαπιστώθηκε ότι δεν επρόκειτο για ένα κρούσμα μεμονωμένο, αλλά τα περιστατικά ήταν περισσότερα του ενός.
Εκτός από την ίδια την τράπεζα και τους αρμοδίους, οι εργαζόμενοι απευθύνθηκαν και στο σωματείο των εργαζομένων, που επίσης όπως τόνισε ο πρόεδρος Βαγγέλης Τσιτσικλής έχει ζητήσει να γίνει έρευνα, προκειμένου να δοθούν απαντήσεις στο πρόβλημα που προέκυψε.
Στην επικοινωνία που είχε ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ πάντως με την κ. Γιαννακοπούλου από
το Τμήμα Επικοινωνίας της Διεύθυνσης Μάρκετινγκ και Δημοσίων Σχέσεων της ALPHA BANK, μας επισημάνθηκε ότι σε τέτοιες περιπτώσεις η Τράπεζα κάνει την απαραίτητη και εξονυχιστική έρευνα, προκειμένου να εξακριβώσει τι ακριβώς έχει συμβεί.
“Σενάρια σε τέτοια θέματα δεν μπορούν να γίνουν. Η Τράπεζα κάνει την έρευνα που πρέπει και φυσικά, αφού διαπιστωθεί τι έχει γίνει, θα προβεί στην απαραίτητη ενημέρωση” τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Γιαννακοπούλου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου