ΤΟΠΙΚΑ

ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ: Τελευταία μέρα σήμερα…

κτηματολογιο-τελευταία-μέρα-σήμερα-851206

Eίμαστε λαός της τελευταίας στιγμής. Δεν πτοούμαστε ακόμη και στις περιπτώσεις που είναι να κατοχυρώσουμε την ακίνητη περιουσιακή μας κατάσταση!!!
Τα ψέματα ωστόσο τελειώνουν σήμερα στις 3.30 το μεσημέρι που κλείνουν τα ρολά στο Κτηματολογικό Γραφείο του Βόλου, το οποίο στεγάζεται σε αίθουσες του Πανθεσσαλικού Σταδίου. Για όσους καταθέσουν από αύριο την αίτησή τους στο Κτηματολόγιο μέχρι και τις 12 Δεκεμβρίου, θα επιβάλλονται πρόστιμα μετά από σχετική απόφαση του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ.
Πάντως τράπεζες, Δήμοι και Δημόσιοι Οργανισμοί δεν φαίνεται να πτοούνται από τη λήξη της προθεσμίας. Γεγονός που αποδίδεται από τους υπεύθυνους του μελετητικού γραφείου που έχει αναλάβει την κτηματογράφηση στο Βόλο στο γεγονός ότι δεν υπάρχουν μηχανισμοί καταγραφής του περιουσιολογίου τους, ενώ σημαντικά είναι και τα ποσά που πρέπει να καταβάλουν, αφού το «κτηματόσημο» για κάθε δικαίωμα είναι 35 ευρώ για κάθε ακίνητο και 20 ευρώ για κάθε αποθήκη ή θέση γκαράζ.
Είναι χαρακτηριστικό πως μόλις τις τελευταίες μέρες οι τράπεζες στο Βόλο άρχισαν να στέλνουν στο Κτηματολογικό Γραφείο τα δικαιώματα που έχουν πάνω σε ακίνητα πελατών τους, στους οποίους έχουν χορηγήσει στεγαστικά δάνεια, η ΔΕΗ της Περιοχής Βόλου ειδοποίησε ότι θα αποστείλει στα κεντρικά της ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε τα δικαιώματα που έχει, ενώ μόλις χθες έστειλε το φάκελο με τα 100 συνολικά δικαιώματά της στο Βόλο η Κτηματική Εταιρία του Δημοσίου στο Νομό Μαγνησίας. Σήμερα εξάλλου αναμένεται να στείλει και το δικό του φάκελο και ο Δήμος Βόλου με τα 700 συνολικά δικαιώματα που διαθέτει στο περιουσιολόγιό του.
Σημειώνεται ότι όσοι έχουν εκκρεμότητες με υποθηκοφυλακεία και συμβολαιογραφεία μπορούν να προσέρχονται για να παραλαμβάνουν το αποδεικτικό επιβεβαίωσης εμπρόθεσμης προσέλευσης, που θα τους επιτρέψει να καταθέσουν στο μέλλον τις δηλώσεις τους χωρίς πρόστιμα.
Σημειώνεται ότι το νέο πρόβλημα υπάρχει από εδώ και πέρα για τους ομογενείς του εξωτερικού, για τους οποίους η σχετική προθεσμία λήγει στα τέλη Δεκεμβρίου και για τους οποίους θα λειτουργεί το Κτηματολογικό Γραφείο στο Βόλου μέχρι το τέλος του 2008.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου