ΤΟΠΙΚΑ

Μέτωπο αντίδρασης για τις περικοπές ΟΣΕ

μέτωπο-αντίδρασης-για-τις-περικοπές-ο-851206

Ευρεία σύσκεψη στην οποία έχουν κληθεί να συμμετέχουν όλοι οι τοπικοί φορείς συγκαλεί ο σύνδεσμος σιδηροδρομικών Θεσσαλίας το ερχόμενο Σάββατο 22 Νοεμβρίου μετά την αποκάλυψη που έκανε αποκλειστικά ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ για την εισήγηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ να προχωρήσει ουσιαστικά στο σιδηροδρομικό αποκλεισμό του Βόλου.
Ο Σ.Σ.Θ μετά την προσχεδιασμένη και συνεχιζόμενη κατάργηση δρομολογίων και το σιδηροδρομικό αποκλεισμό της πόλης του Βόλου, αποφάσισε να καλέσει σύσκεψη με όλους τους φορείς της περιοχής για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 22-11-08 και ώρα 12.00 π.μ. στην αίθουσα του Ε.Κ.Β.
Στο μεταξύ “το χορό” των έντονων αντιδράσεων σε επίπεδο Μαγνησίας απέναντι στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ συνέχισε χθες ο πρόεδρος της ΤΕΔΚ Ν. Μαγνησίας κ. Απόστολος Αρέθας, που απέστειλε επιστολή στον υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Κωστή Χατζηδάκη, την οποία κοινοποίησε και στο Διευθύνοντα Σύμβουλο τηςΤΡΑΙΝΟΣΕ, καταγγέλλοντας τις μεθοδεύσεις της διοίκησης του οργανισμού.
“Δε γνωρίζουμε κατά πόσο έλαβε υπ όψιν του τις ανάγκες μετακίνησης και μεταφοράς των πολιτών της Μαγνησίας, επισημαίνει ο πρόεδρος της ΤΕΔΚ Μαγνησίας. Ο Νομός μας συνδέεται διαχρονικά με το σιδηρόδρομο και δεν είναι τυχαίο ότι αποτελεί σήμα κατατεθέν για την περιοχή μας το περίφημο “τρενάκι του Πηλίου”.
Δεν είναι δυνατόν να αποδεχτούμε ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης των σιδηροδρομικών δρομολογίων, εφόσον στο κομμάτι που μας αφορά θα έχει ως αποτέλεσμα την υποβάθμιση και τον αποκλεισμό του Νομού μας και την παρεμπόδιση και δυσχέρεια των μετακινήσεων των πολιτών της Μαγνησίας.
Ο Βόλος των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 και των Μεσογειακών Αγώνων του 2013 , συνεχίζει ο κ. Αρέθας, χρειάζεται όχι μείωση δρομολογίων αλλά περισσότερα δρομολόγια προς κάθε κατεύθυνση και κυρίως νέες υποδομές μετακίνησης.
Παρακαλούμε, κύριε υπουργέ, να παρέμβετε, ώστε είτε να εγκαταλειφθούν άμεσα αυτές οι σκέψεις και οι προθέσεις από τον ίδιο τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ είτε να απορριφθούν από τα αρμόδια όργανα και το Υπουργείο Μεταφορών.
Ζητάμε επίσης να αρχίσει ο σχεδιασμός όχι περικοπής δρομολογίων, αλλά υλοποίησης των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η διοίκηση του ΟΣΕ ενόψει των Μεσογειακών Αγώνων του 2013,όπως για παράδειγμα ο ηλεκτροκίνητος προαστιακός σιδηρόδρομος και το τραμ του Βόλου.»

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου