ΤΟΠΙΚΑ

Πανελλήνιο Γεωργικό και Κτηνοτροφικό Φεστιβάλ στην Αγχίαλο

πανελλήνιο-γεωργικό-και-κτηνοτροφικ-153766

Το 1ο Γεωργικό και Κτηνοτροφικό Φεστιβάλ Ελλάδας θα πραγματοποιηθεί στη Νέα Αγχίαλο και θα ανοίξει τις πύλες του στον παραλιακό δημοτικό χώρο της Γιορτής Κρασιού της Νέας Αγχιάλου από τις 28 έως τις 31 Αυγούστου.

Η Ενωση Επαγγελματιών Υγειονομικού Ενδιαφέροντος, στο πλαίσιο των πολλαπλών καλοκαιρινών της δράσεων, σε συνεργασία με το Γεωπονικό Σύλλογο Μαγνησίας, συνδιοργανώνουν το παραπάνω Φεστιβάλ, το οποίο θα φιλοξενήσει ταυτόχρονα έκθεση Γεωργικών και Κτηνοτροφικών Προϊόντων, κύκλους συζητήσεων και ομιλιών κάθε βράδυ, και γευστικές δοκιμές.

Στόχος των οργανωτών είναι, το Γεωργικό και Κτηνοτροφικό Φεστιβάλ, να φέρει τον κόσμο κοντά στην Ελληνική γη και στα προϊόντα της, στους τρόπους παραγωγής τους, και τέλος τη γνωριμία των παραγωγών και των προϊόντων τους σε όλη την Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό. Οι ώρες επίσκεψης από 11π.μ. έως 11 μ.μ.

Παράλληλα στις 28 Αυγούστου στις 10.00 π.μ. θα γίνει και το πρώτο συνέδριο, μελών του ΑΚΚΕΛ (Αγροτικό και Κτηνοτροφικό κόμμα Ελλάδας) σε τοπικό ξενοδοχείο στη Νέα Αγχίαλο.

Την επομένη, στις 29 Αυγούστου στις 10.00 π.μ. θα ακολουθήσει το Πανελλήνιο συνέδριο του ΑΚΚΕΛ (Αγροτικό και Κτηνοτροφικό κόμμα Ελλάδας) σε τοπική αίθουσα της Νέας Αγχιάλου.

Πρόγραμμα ομιλιών

Στις 28 Αυγούστου προγραμματίζονται: Ομιλία Δημήτρη Τσουκαλά – Ανάβρα – ΖΟ, 7.40 – 8.00, με θέμα «Τοπική αυτοδιοίκηση και ανάπτυξη – Οργάνωση της Κτηνοτροφίας».

Ομιλία Δημήτρη Βολίδη – Πειραιώς BANK, 8.00 – 8.30, με θέμα «η στήριξη της πρωτογενούς παραγωγής, δάνεια νέων αγροτών, Συμβολαιακή Γεωργία».

Ομιλία Δημήτρη Καμπούρη Πρόεδρος ΠΕΚ, 8.30 – 9.00, με θέμα «Η κτηνοτροφία σήμερα». Ομιλία Κων/νου Μπλιάτσιου – Γεωργική Ανάπτυξη Α.Ε, 9.00 – 9.30, με θέμα «Πιστοποιήσεις, Εξαγωγές».

Ζωντανή μουσική – «Γιορτάζουμε και παράγουμε».

Στις 29 Αυγούστου προγραμματίζονται: Ομιλία Δημήτρη Μιχαιλίδη – AGRORAMA, 7.45 – 8.15, με θέμα «Γεωργική Ανάπτυξη».

Ομιλία Παναγιώτη Γουβιώτη – Πρόεδρου συν. Μήλα ΖΑΓΟΡΙΝ, 8.15 – 8.45, με θέμα «Ο πιο παλιός συνεταιρισμός και πώς τα καταφέραμε».

Ομιλία Θανάση Κούντρια – Οργανωτικού Γραμματέα του Γεωπονικού συλλόγου Μαγνησίας, 9.45 – 9.15, με θέματα «Νέα προϊόντα, Συμβολαιακή καλλιέργεια, Υδροπονία, Ολοκληρωμένη Διαχείριση».

Ομιλία Βάκη Τσιομπανίδη – Πρόεδρου ΑΚΚΕΛ, 9.15 – 9.45, με θέμα «Αγροτική πολιτική».

Ζωντανή μουσική – «Γιορτάζουμε και παράγουμε».

Στις 30 Αυγούστου προγραμματίζονται: Ομιλία Τ. Πεβερέτου – Πρόεδρου ΣΕΚ, 7.45 – 8.15, με θέμα «Η κτηνοτροφία και οι προοπτικές της».

Ομιλία Θανάση Βακάλη – Προέδρου της ομάδας κτηνοτρόφων – ΘΕΣ ΓΑΛΑ ΠΙΕΣ, 8.15 – 8.45, με θέμα «Το έργο μας, η καινοτομία, και η συλλογική δουλειά».

Ομιλία Δημήτρη Κουρέτα – Καθ. Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, 8.45 – 9.15, με θέμα «Βιολογική δράση από προϊόντα με φραγκοστάφυλο».

Ομιλία Θεώδορου Μπένου ΓΥΡΗ – Η πύλη της αγροτικής παραγωγής, 9.15 – 9.45, με θέμα «Υγιής συνεργατισμός και στήριξη της εγχώριας παραγωγής».

Ζωντανή μουσική – «Γιορτάζουμε και παράγουμε».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου