ΤΟΠΙΚΑ

ΑΛ ΚΑΪΝΤΑ: Προειδοποιήσεις στον Μπαράκ Ομπάμα

αλ-καϊντα-προειδοποιήσεις-στον-μπαρά-851206

Προσβλητικούς χαρακτηρισμούς κατά του Μπαράκ Ομπάμα και προειδοποιήσεις ότι θα αποτύχει εάν ακολουθήσει την πολιτική Μπους εκτοξεύει ο υπαρχηγός της Αλ Κάιντα Αϊμάν αλ-Ζαουάχρι στο πρώτο μήνυμα της οργάνωσης μετά τις αμερικανικές εκλογές της 4ης Νοεμβρίου.
Ο Αϊμάν αλ-Ζαουάχρι δηλώνει ότι ο Μπαράκ Ομπάμα είναι «ακριβώς το αντίθετο του μαύρου Αμερικανού με τιμή, όπως ο Μάλκολμ Χ». Τον χαρακτηρίζει «σπιτικό νέγρο», ταπεινωτική φράση που υπονοεί ότι εκτελεί τις εντολές των λευκών και ταυτόχρονα κατηγορεί τον Ομπάμα ότι «γύρισε την πλάτη στις ισλαμικές ρίζες του».
«Το μουσουλμανικό έθνος δέχθηκε με εξαιρετική πικρία την υποκριτική σας στάση [ως προς το Ισραήλ] σημειώνει. «Γεννηθήκατε από μουσουλμάνο πατέρα, αλλά επιλέξατε να σταθείτε στο πλευρό των εχθρών των μουσουλμάνων» αναφέρει ο Αλ-Ζαουάχρι στο μήνυμα απευθυνόμενος στον Ομπάμα.

Ο Μπαράκ Ομπάμα είχε επισκεφθεί το Ισραήλ κατά την προεκλογική του εκστρατεία και είχε δεσμευθεί ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν και υπό τη δική του προεδρία να υποστηρίζουν το ισραηλινό κράτος.
Ο υπαρχηγός της Αλ Κάιντα καλεί τους μουσουλμάνους να συνεχίσουν τις επιθέσεις κατά της «εγκληματικής» Αμερικής και προειδοποιεί τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών ότι θα αποτύχει, εάν ακολουθήσει τις πολιτικές του Τζορτζ Ο. Μπους στη Μέση Ανατολή.
Σε αποτυχία θα καταλήξει σύμφωνα με το νούμερο 2 της Αλ Κάιντα και το σχέδιο του Μπαράκ Ομπάμα να μετακινήσει τα αμερικανικά στρατεύματα προς το Αφγανιστάν.
«Η Αμερική, ο εγκληματίας, καταπατητής σταυροφόρος, συνεχίζει να είναι η ίδια όπως πάντα, επομένως πρέπει να συνεχίσουμε να τη βλάπτουμε, προκειμένου να έρθει στα λογικά της» λέει ο αλ-Ζαουάχρι στο μήνυμα που απευθύνει στους μουσουλμάνους σε όλο τον κόσμο.

«Αυτό που ανακοινώσατε […] ότι θα αποσύρετε στρατιώτες από το Ιράκ [για να τους στείλετε] στο Αφγανιστάν είναι μια πολιτική καταδικασμένη σε αποτυχία» σημειώνει ο υπαρχηγός της Αλ Κάιντα στο ηχητικό μήνυμα που εμφανίστηκε σε δικτυακούς τόπους που χρησιμοποιούν ισλαμιστικές οργανώσεις.

«Αν συνεχίσετε να επιμένετε στην αμερικανική αποτυχία στο Αφγανιστάν, θα πρέπει να θυμηθείτε την τύχη του Μπους, του [Πακιστανού πρώην προέδρου] Περβέζ Μουσάραφ και την τύχη των Σοβιετικών και των Βρετανών πριν από αυτούς» συνεχίζει αλ-Ζαουάχρι.
«Αθλιες και ταπεινωτικές» χαρακτήρισε τις δηλώσεις του Αϊμάν αλ Ζαουάχρι ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Σιν Μακόρμακ, και πρόσθεσε ότι «αν κάποιος θέλει να δείξει τη διαφορά μεταξύ των δημοκρατικών αξιών της Δύσης και των ΗΠΑ με τις αξίες των τρομοκρατών, δεν έχει ανάγκη να πάει μακρύτερα».
Στο βίντεο με τις δηλώσεις του αλ-Ζαουάχρι περιέχονται «παγωμένες» εικόνες του ίδιου, του Μάλκολμ Χ να προσεύχεται και του Μπαράκ Ομπάμα με Ισραηλινούς ηγέτες.
Στην πρώτη τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε μετά την εκλογική του νίκη την 4η Νοεμβρίου, ο Ομπάμα επανέλαβε τη δέσμευση να μετακινήσει περισσότερα στρατεύματα στο Αφγανιστάν. Για την Αλ Κάιντα δήλωσε ότι θέλει να την εξαφανίσει δια παντός και αυτό αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα, ενώ παράλληλα χαρακτήρισε «κρίσιμη» για τις ΗΠΑ τη σύλληψη ή το θάνατο του Οσάμα μπιν Λάντεν.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου