ΤΟΠΙΚΑ

Συγκεντρώθηκαν 20 ασκοί αίματος

συγκεντρώθηκαν-20-ασκοί-αίματος-155338

Είκοσι φιάλες αίματος συγκεντρώθηκαν χθες στην εθελοντική αιμοδοσία που διοργάνωσε ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Μαγνησίας «Η Αλληλεγγύη».

Παρά τη ζέστη και τις επιπτώσεις της οι κάτοικοι της περιοχής ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Συλλόγου και προσφέρθηκαν να δώσουν αίμα.

Ο πραγματικός αριθμός των πολιτών που πήγαν στην κινητή μονάδα για να βοηθήσουν, ώστε να διατηρηθεί η επάρκεια αίματος στη Μονάδα Αιμοδοσίας του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Βόλου, είναι αισθητά μεγαλύτερος από τις φιάλες αίματος που συγκεντρώθηκαν.

Με τις εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκαν πολλοί πολίτες αποδείχτηκε ότι δεν ήταν σε θέση να δώσουν αίμα, καθώς είχαν πεσμένη πίεση, χαμηλό αιματοκρίτη.

Ωστόσο, η προσφορά των κατοίκων της περιοχής συγκίνησε το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών, ο οποίος θα συνεχίσει να διοργανώνει αιμοδοσίες.

Το Σεπτέμβριο το πρόγραμμά του Συλλόγου προβλέπει επισκέψεις στα νησιά των Σποράδων, με τη διοργάνωση εθελοντικών αιμοδοσιών σε Σκιάθο, Σκόπελο, Αλόννησο.

Να επισημανθεί ότι κάθε καλοκαίρι οι ανάγκες σε αίμα αυξάνονται δυσανάλογα σε σχέση με τα περιστατικά που καλείται να αντιμετωπίσει η Μονάδα Αιμοδοσίας.

Λόγω της απουσίας των εθελοντών αιμοδοτών σε άδειες η κάλυψη στις ανάγκες αίματος αποτελεί στοίχημα για το προσωπικό της Μονάδας Αιμοδοσίας, που παρά τις ελλείψεις σε προσωπικό είναι πάντα ανοιχτή στο κοινό της.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου