ΤΟΠΙΚΑ

Εβαλε φωτιά στα φρένα ο τουρισμός

εβαλε-φωτιά-στα-φρένα-ο-τουρισμός-157354

Τις παραλίες αλλά και τα βουνά του Πηλίου, των Βορείων Σποράδων αλλά και άλλων περιοχών της Ελλάδας πήραν φέτος οι ξένοι τουρίστες, κυρίως, οι οποίοι προτίμησαν να γυρίσουν τα αξιοθέατα της περιοχής με ενοικιαζόμενα Ι.Χ. μέσα, όπως αυτοκίνητα και μηχανάκια.

Ρεπορτάζ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΣΙΑΣ

Οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων ενοικιαζομένων αυτοκινήτων και μηχανών είδαν φέτος τον τζίρο των επιχειρήσεών τους να ανεβαίνει ακολουθώντας την αυξητική τουριστική κίνηση.

Υπάλληλος επιχείρησης ενοικιαζομένων Ι.Χ. αυτοκινήτων στη Σκιάθο επισήμανε πως η κίνηση στο νησί του Παπαδιαμάντη σε αυτές τις επιχειρήσεις είναι ίδια συγκριτικά με πέρυσι, καθώς ο τουρισμός κινήθηκε σε αυξημένα επίπεδα. Περισσότερο οι ξένοι και λιγότερο οι Ελληνες τουρίστες, λόγω της οικονομικής κατάστασης, νοίκιασαν κατά τις καλοκαιρινές τους διακοπές κάποιο αυτοκίνητο ή μηχανάκι και γύρισαν το νησί της Σκιάθου. «Τον Αύγουστο, προτιμούν κυρίως το μηχανάκι λόγω χαμηλότερου κόστους» ανέφερε η υπάλληλος προσθέτοντας ότι οι τιμές ποικίλουν ανάλογα με το όχημα που επιλέγουν.

Στο νησί της Σκοπέλου, η ενοικίαση οχημάτων ακολούθησε φέτος την ανοδική πορεία του τουρισμού, ο οποίος αυξήθηκε φέτος πάνω από 30% σε σχέση με πέρυσι, εξαιτίας των περισσότερων αεροπορικών δρομολογίων προς το αεροδρόμιο της Σκιάθου και της Νέας Αγχιάλου αλλά και λόγω των περισσότερων ακτοπλοϊκών δρομολογίων. Ο ιδιοκτήτης επιχείρησης ενοικιαζομένων οχημάτων, κ. Αλέξανδρος Ξυπολόπουλος, ανέφερε πως οκτώ στους δέκα πελάτες είναι ξένοι τουρίστες. Επίσης, πρόσθεσε ότι τα μέτρα ασφαλείας, όπως τα κράνη και οι ζώνες, τηρούνται κατά γράμμα από τους πελάτες.

«Σαφάρι» στην Ελλάδα

Υπάλληλος αλυσίδας εταιρείας ενοικιαζομένων αυτοκινήτων και μηχανών σημείωσε πως η αύξηση των ενοικιαζομένων οχημάτων οφείλεται στο γεγονός ότι οι τουρίστες στην περιοχή μας, οι οποίοι έφτασαν με πτήσεις από τη Νέα Αγχίαλο, είναι περισσότεροι φέτος σε σχέση με πέρυσι.

Το 60% των πελατών κινείται στις ακτές του Πηλίου με το ενοικιαζόμενο όχημα ενώ οι υπόλοιποι γυρίζουν περιοχές ανά την Ελλάδα, όπως τη Χαλκιδική και τη Λευκάδα. «Το Πήλιο δεν είναι προσβάσιμο στους τουρίστες χωρίς τη χρήση αυτοκίνητου» ανέφερε η υπάλληλος. Επίσης, σημείωσε ότι η τιμή ποικίλει ανάλογα με την περίοδο, τον τύπο του οχήματος αλλά και τις ημέρες ενοικίασης.

Ωστόσο, επισήμανε το πρόβλημα των ζημιών που προκαλούνται από τρίτους στα αυτοκίνητα που έχει σαν αποτέλεσμα την οικονομική επιβάρυνση των πελατών για την επιδιόρθωσή τους, όταν οι δράστες δεν αφήνουν τα στοιχεία τους και εξαφανίζονται.

Ο κ. Γιάννης Θεοφανίδης, ο οποίος διαθέτει παρόμοια επιχείρηση, αναφέρει ότι οι μισοί τουλάχιστον πελάτες φεύγουν εκτός Μαγνησίας. Οι φθηνότερες τιμές και οι αυξημένες ακτοπλοϊκές και αεροπορικές συγκοινωνίες συνετέλεσαν στην αύξηση της κίνησης στην επιχείρησή του. «Γίνονται κρατήσεις ήδη από το χειμώνα με αποτέλεσμα να τα νοικιάζουν τώρα σε καλύτερες τιμές καθώς τα πληρώνουν προκαταβολικά» ανέφερε ο κ. Θεοφανίδης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου