ΤΟΠΙΚΑ

Εμβλημα της Ελληνικής ναυτιλίας η Αργώ

εμβλημα-της-ελληνικής-ναυτιλίας-η-αργ-157452

Οι προοπτικές προβολής και αξιοποίησης της Αργούς αλλά και η αναγκαιότητα προώθησης των απαιτούμενων διαδικασιών, προκειμένου να καταστεί παγκόσμιο έμβλημα της ναυτιλίας, τέθηκαν στο επίκεντρο της χθεσινής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο «Αχίλλειο».

Την έναρξη της εκδήλωσης έκανε ο Δήμαρχος Βόλου, Π. Σκοτινιώτης, ενώ ακολούθησαν χαιρετισμοί από τον Πρέσβη της Γεωργίας, D. Bakradze, τους πρώην Δημάρχους Βόλου Α. Βούλγαρη και Κ. Μήτρου, τον Πρόεδρο του Ινστιτούτου «ΝΑΥΔΟΜΟΣ», Α. Κούρτη και τον Πρόεδρο του Συλλόγου «ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ 2008», Χ. Γούσιο. Στη συνέχεια μίλησαν ο Γενικός Γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Γ. Σούρλας, η Επίτιμη Διευθύντρια του Αρχαιολογικού Ινστιτούτου Θεσσαλικών Σπουδών, Δρ. Β. Αδρύμη – Σισμάνη και ο Πρόεδρος του Γεωργιανού Ινστιτούτου Αθηνών, Δρ. A. Mikhaberidze.

Η εκδήλωση περιελάμβανε παρουσίαση των πρακτικών των δύο Συνεδρίων με θέμα «Αργοναυτική Εκστρατεία», που έγιναν στο Βόλο και την Τιφλίδα το 2009, και του βιβλίου του Γιώργου Σούρλα με τίτλο: «Με την Αργώ στην Αρχαία Κολχίδα μετά από 3.500 χρόνια».

Οπως ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Σούρλας πρέπει να δημιουργηθούν υποδομές όπως είναι το Μουσείο, ένας χώρος προστασίας για την Αργώ και ενημέρωσης για τους επισκέπτες. Επίσης πρέπει να προωθηθούν οι διαδικασίες για να γίνει η Αργώ διεθνές έμβλημα της ναυτιλίας και να αποτελέσει το επίκεντρο της Ευρωπαϊκής Μέρας Θάλασσας, που έχει καθιερωθεί την 20η Μαΐου. Οι παραπάνω προτάσεις τέθηκαν από τον κ. Σούρλα στον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και αναμένεται να έχουν θετική ανταπόκριση.

Η εκδήλωση έκλεισε με την παρουσίαση της νέας παραγωγής του Δήμου Βόλου για την τουριστική προβολή της Αργούς.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου