ΤΟΠΙΚΑ

Ψήφος στις παραδοσιακές γεύσεις από τους καταναλωτές

ψήφος-στις-παραδοσιακές-γεύσεις-από-τ-157485

Γκολ στους τζίρους των σουβλατζίδικων της πόλης του Βόλου έβαλε το τέλος του μουντιάλ σε συνδυασμό με το κομβικό τουριστικό σημείο της πόλης για τους τουρίστες που πηγαίνουν στο Πήλιο και στα νησιά των Βορείων Σποράδων.

Ρεπορτάζ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΣΙΑΣ

Η κίνηση σε αρκετά σουβλατζίδικα στο κέντρο του Βόλου είναι ικανοποιητική σύμφωνα με τους υπεύθυνους των καταστημάτων οι οποίοι εκφράζουν παράπονα για την κίνηση κατά την άφιξη των κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι του Βόλου.

Ο υπεύθυνος κεντρικού σουβλατζίδικου στην Ιωλκού, κ. Νίκος Μίχος, ανέφερε πως η κίνηση στο σουβλατζίδικο μετά το μουντιάλ και, ειδικά, μετά το Δεκαπενταύγουστο είναι καλύτερη σε σχέση με προηγούμενο καιρό. «Αρκετοί Ελληνες και ξένοι τουρίστες πέρασαν το καλοκαίρι από το μαγαζί» ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο κ. Μίχος. Ωστόσο, σημειώνει πως το ρητό «Κάθε πέρυσι και καλύτερα» βρίσκει την ανταπόκρισή του στην κίνηση που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια ενώ η σταθερή κίνηση ευνοεί την επιχείρησή του. Επίσης, σημειώνει πως οι επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων δεν κινήθηκαν ιδιαίτερα στην αγορά του Βόλου.

Η κ. Γεωργία Ρούσση έχει δει την κίνηση στο σουβλατζίδικο που διαθέτει ο άντρας της να αυξάνεται κατά 20% μετά το τέλος του μουντιάλ. Οσον αφορά τους πελάτες οι οποίοι δε μένουν στο Βόλο, η κ. Ρούσση ανέφερε πως λίγοι τουρίστες από άλλες περιοχές, οι οποίοι γνωρίζουν την επιχείρηση, είναι αυτοί που σταματούν στο κατάστημα. «Σημαντικό ρόλο παίζει η θέση του μαγαζιού. Οι τουρίστες προτιμούν κεντρικά σημεία, όπως είναι η παραλία, προκειμένου να φάνε» σημείωσε η κ. Ρούσση για τους ξένους τουρίστες. Αν και δεν είναι πολλοί οι επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων οι οποίοι φθάνουν μέχρι το συγκεκριμένο κατάστημα, οι ντελιβεράδες της επιχείρησης κάνουν συχνά ντελίβερι στους επιβάτες θαλαμηγών που δένουν στο λιμάνι του Βόλου.

Ο κ. Δάκης Τσίντρος, υπεύθυνος του σουβλατζίδικου στην οδό Δημητριάδος, σημείωσε πως η κίνηση αυτό το καλοκαίρι είναι καλή. Παρ’ όλο που η κίνηση των ξένων τουριστών δεν είναι μεγάλη, πολλοί είναι αυτοί που κάνουν στάση στο Βόλο πηγαίνοντας ή γυρνώντας από τις διακοπές τους στο Πήλιο ή τις Βόρειες Σποράδες.

Η κίνηση μετά το μουντιάλ αυξήθηκε και στην επιχείρηση του αδερφού του κ. Σπύρου Μυλωνά, η οποία βρίσκεται στην Ιάσονος. Η κίνηση είναι ιδιαίτερα αυξημένη κυρίως το Σαββατοκύριακο εξαιτίας του μεγάλου όγκου των επιβατών των πλοίων που συνδέουν το Βόλο με τα νησιά των Βορείων Σποράδων. Μάλιστα, στην επιχείρηση απασχολούνται 16 εργαζόμενοι από 7 που ήταν πριν από καιρό.

Τέλος, ο κ. Δημήτρης Ζιάκος, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης κεντρικού σουβλατζίδικου στην Ιάσονος, σημείωσε ότι η κίνηση των επιβατών των κρουαζιερόπλοιων είναι ελάχιστη καθώς επισκέπτονται περιοχές εκτός Βόλου εν αντιθέσει με την κίνηση που παρατηρείται πριν την αναχώρηση ή μετά την άφιξη των επιβατηγών πλοίων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου