ΤΟΠΙΚΑ

Εμεινε ασθενοφόρο που μετέφερε βρέφος!

εμεινε-ασθενοφόρο-που-μετέφερε-βρέφο-157542

Σε διακομιδή βρέφους μερικών ημερών στο ΙΑΣΩ στη Λάρισα χθες για καρδιοχειρουργική εξέταση ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ Βόλου παρέδωσε …πνεύμα.

Αληθινός βγήκε το μεσημέρι ο φόβος των εργαζομένων στο Εκτακτο Κέντρο Αμεσης Βοήθειας ότι οι μακρινές διακομιδές δεν γίνονται με ασφάλεια, λόγω της παλαιότητας του εξοπλισμού των οχημάτων.

Εξακόσια μέτρα πριν τα διόδια Μοσχοχωρίου, περίπου στις 2 το μεσημέρι και ενώ ήταν σε κίνηση το ασθενοφόρο έμεινε, αφήνοντας μουδιασμένο το πλήρωμά του. Το αγγελούδι ήταν σε θερμοκοιτίδα και έπρεπε να μεταφερθεί άμεσα στο Ιατρικό Κέντρο. Ταυτόχρονα η θερμοκρασία στη θερμοκοιτίδα έπρεπε να είναι σταθερή σύμφωνα με τις υποδείξεις των γιατρών.

Για την επείγουσα μεταφορά κλήθηκε το ΕΚΑΒ Βόλου αλλά και της Λάρισας με σκοπό να γίνει η γρηγορότερη δυνατή διακομιδή χωρίς χαθεί ούτε λεπτό. Σε ένα περίπου τέταρτο της ώρας τελικά το πλήρωμα του ΕΚΑΒ Λάρισας παρέλαβε το αγγελούδι και το διακόμισε με ασφάλεια στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας.

Ευτυχώς όλα πήγαν καλά αφού το αγγελούδι ήταν καλά στην υγεία του. Ο τρόμος όμως που έζησαν στο πλήρωμα πυροδότησε χθες τη δικαιολογημένη αντίδραση του Συλλόγου Εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Βόλου.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου, Παναγιώτης Δαρειώτης είπε ότι το ΕΚΑΒ Βόλου πρέπει οπωσδήποτε να εξοπλιστεί με τουλάχιστον δύο καινούργια ασθενοφόρα ώστε οι διακομιδές σε Λάρισα, Αθήνα, Θεσσαλονίκη να γίνονται με ασφάλεια.

Ο ίδιος εξήγησε ότι: «Το ασθενοφόρο έμεινε ενώ βρισκόταν σε κίνηση καθώς ο ταχογράφος είχε καταγράψει 330.000-340.000 χιλιόμετρα. Τα υπόλοιπα τέσσερα ασθενοφόρα που διαθέτει το ΕΚΑΒ έχουν επίσης διανύσει από 290.000 χιλιόμετρα έως 350.000 χιλιόμετρα. Το μέγιστο όριο -καθώς μετά θα πρέπει να αποσύρονται- είναι 150.000-160.000 χιλιόμετρα» πρόσθεσε ο κ. Δαριώτης.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο ΕΚΑΒ απηύθυνε έκκληση προς την 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας να παραχωρήσει τη χρήση από τουλάχιστον δύο από τα τέσσερα καινούργια ασθενοφόρα που διατέθηκαν στα Κέντρα Υγείας της Μαγνησίας στο ΕΚΑΒ Βόλου.

Επιπλέον είπε ότι πρέπει το υπουργείο Υγείας να διαθέσει κονδύλια για τις απαιτούμενες εργασίες επισκευής των ασθενοφόρων.

Να σημειωθεί ότι το ασθενοφόρο που παρουσίασε ζημιά μεταφέρθηκε σε ιδιωτικό συνεργείο για να επιδιορθωθεί η βλάβη.

Τα τέσσερα ασθενοφόρα που διαθέτει το ΕΚΑΒ χαρακτηρίζονται πεπαλαιωμένα αφού τέθηκαν σε κίνηση το 2004. Ο διαγωνισμός για τα 186 ασθενοφόρα αν και έχουν περάσει δύο χρόνια δεν είναι γνωστό πότε θα έχει αποτέλεσμα.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου