ΤΟΠΙΚΑ

Στους ρυθμούς της «Μελωδίας της Ευτυχίας»

στους-ρυθμούς-της-μελωδίας-της-ευτυχ-851206

Επτά μαγικές νότες συνθέτουν την «Μελωδία της Ευτυχίας» που ανοίγει σήμερα αυλαία στο Δημοτικό Θέατρο Βόλου για το κοινό της περιοχής. Με πρωτοβουλία του Ιδρύματος Αφών Δεληγεώργη, με τη λήξη της αποψινής παράστασης θα βραβευθούν τα 20 παιδιά που συμμετέχουν. Το Ίδρυμα, αναγνώρισε την προσπάθεια γονέων και παιδιών και ως ελάχιστο δείγμα εκτίμησης, ο κ. Νίκος Δεληγεώργης στην πρώτη βραδινή παράσταση, θα βραβεύσει τους ανήλικους συντελεστές. Οι μικροί «ηθοποιοί» συμμετέχουν στις παραστάσεις ανά πέντε γκρουπ των τεσσάρων παιδιών, καθώς η συμμετοχή τους είναι ιδιαίτερα κοπιαστική και το κάθε γκρουπ θα δίνει περίπου δύο παραστάσεις την εβδομάδα. Είναι αξιοθαύμαστος και συγκινητικός ο τρόπος δουλειάς των παιδιών, τα οποία εξασκήθηκαν στο χορό και το τραγούδι σε πολύωρες πρόβες και με απέραντη υπομονή ακολούθησαν τις οδηγίες των επαγγελματιών. Συμπαραστάτες οι γονείς, οι οποίοι θυσίασαν κάθε ελεύθερο χρόνο για να συνοδεύουν τα παιδιά στις πρόβες, αλλά είναι και φανερό στους συντελεστές της παράστασης ότι οι γονείς στο σπίτι επαναλάμβαναν τη διαδικασία της πρόβας. Η πρεμιέρα λοιπόν του έργου είναι αφιερωμένη από τους μεγάλους στους μικρούς που εκτός της βράβευσής τους ζητούν και το χειροκρότημα του κοινού.
Υπέροχες μελωδίες πλημμυρίζουν την παράσταση. Μοναδικά μουσικά κομμάτια συντροφεύουν τις περιπέτειες των ηρώων της ιστορίας. Σκηνικά εναλλάσσονται μαγικά, από τα βουνά τις Άλπεις στο μοναστήρι και από εκεί στην Έπαυλη Τραππ, στον κήπο, στη σοφίτα της Μαρίας, στο πολυτελές σαλόνι, στη σκηνή του Φεστιβάλ του Κάλτσμπεργκ και πάλι στα βουνά. Επιδέξιοι ηθοποιοί – χορευτές αποδίδουν τις απαιτητικές χορογραφίες. Η μορφή της Μαρίας σε κάθε σκηνή εκπέμπει τη δύναμη της αγάπης, ενώ τα επτά παιδιά των Τραπ, οι ανήλικοι πρωταγωνιστές, κλέβουν την καρδιά του θεατή.
Συντελεστές είναι οι: Παύλος Μάτεσις, μετάφραση, Σπύρος Μαβίδης, σκηνοθεσία, Πάρης Μέξης, σκηνικά, Ιωάννα Τουλούπη, κοστούμια, Κατερίνα Σαρρή, χορογραφίες, Γιώργος Ζαγόρης, ενορχήστρωση, Βάσω Ζαγόρη, μουσική διδασκαλία, Κώστας Τατάκος, φωτισμοί. Διεύθυνση Γυναικείας Χορωδίας: Γιάννης Καρκάλας, Διεύθυνση Παιδικής Χορωδίας: Ελευθερία Μέμου, Βοηθοί Σκηνοθέτη: Δημήτρης Δακτυλάς, Μαρία Χαϊντούτη, Βοηθός Σκηνογράφου: Κατερίνα Κανελλοπούλου.
Τους χαρακτήρες του έργου ενσαρκώνουν οι ηθοποιοί: Ευανθία Κουρμούλη, Δημήτρης Παπανικολάου, Αλεξάνδρα Κουλούρη, Βίκυ Νούσια, Γαβρήλος Μουσκής, Κατερίνα Αντωνακάκη, Μαρία Χαϊντούτη, Σταμάτης Παγασαίος, Δημήτρης Δακτυλάς, Απόστολος Τσιρώνης, Δημήτρης Νάνος, Σπύρος Χαλκιάς, Μαρίνη Καγιά, Νότα Κοντού, Κερασιά Δούλου. Συμμετέχουν επίσης οι: Βάσω Πατιού, Χαρούλα Μιχαήλ, Χρύσα Στάμου, Ειρήνη Λουμουσιώτη, Παναγιώτα Χαλούλη.
Και τα παιδιά: Μιλτιάδης Νάνος (Φρήντριχ), Αλέξανδρος Ζαχαρούδης (Κουρτ), Ανδρομάχη Ζούμπου (Μάρτα), Θένια Κράβαρη (Γκρετλ), Οδυσσέας Δακτυλάς (Φρήντριχ), Ορφέας Δακτυλάς (Κουρτ), Ηλέκτρα Καλτσογιάννη (Μάρτα), Δήμητρα Αναστασίου (Γκρετλ), Βαγγέλης Βλάχος (Φρήντριχ), Νικόλας Βλάχος (Κουρτ), Μάρα Ζαλώνη (Μάρτα), Αναστασία Συργιάννη (Γκρετλ), Γιώργος Μπουκώρος (Φρήντριχ), Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης (Φρήντριχ), Μιλτιάδης Θεοδώρου (Κουρτ), Έλενα Σαρακατσάνου (Μάρτα), Νικολέτα Σαρακατσάνου (Γκρετλ), Αποστολάκης Νικόλας (Φρήντριχ), Αποστολάκης Αλέξανδρος (Κουρτ), Ρουσίτης Δημήτρης (Φρήντριχ), Μελίνα Ζάχου (Μάρτα).

Εισιτήρια για την παράσταση προπωλούνται από το Ταμείο του Δημοτικού Θεάτρου Βόλου, καθημερινά, 11-1 το πρωί και 6-9 το απόγευμα. Η τιμή εισιτηρίου είναι 15 ευρώ και φοιτητικό εισιτήριο 10 ευρώ. Οι υπόλοιπες βραδινές παραστάσεις της Μελωδίας της Ευτυχίας θα πραγματοποιηθούν κατά τις παρακάτω ημερομηνίες: Νοέμβριος: Σάββατο 2211/2008, Κυριακή 23/11/2008, Σάββατο 29/11/2008, Κυριακή 30/11/2008. Δεκέμβριος: Σάββατο 6/12/2008, Κυριακή 7/12/2008, Σάββατο 13/11/2008, Κυριακή 14/11/2008.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου