ΤΟΠΙΚΑ

Για 28 μέρες στο ποδήλατο

για-28-μέρες-στο-ποδήλατο-158649

Ορθοπεταλιές αντίστροφα μέχρι να ολοκληρώσει το ταξίδι της ζωής του, μετράει πλέον ο 35χρονος Βολιώτης ποδηλάτης Κώστας Ντίνας, ο οποίος βρίσκεται για 28 ημέρες στο ποδήλατό του. Σήμερα θα συνεχίσει το ταξίδι για την Ελλάδα από την πρωτεύουσα της Ουγγαρίας τη Βουδαπέστη.

Ρεπορτάζ: ΑΘΗΝΑ ΤΣΙΡΓΗ

Υπενθυμίζεται ότι ξεκίνησε στις 24 Ιουλίου από το Λονδίνο με τελικό προορισμό το Βόλο. Στόχος του 35χρονου είναι να συγκεντρωθούν χρήματα για την ενίσχυση του Ιατρείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Βόλου. Μέχρι στιγμής για να φτάσει στην Ελλάδα έχουν απομείνει μόνο δύο χώρες, και συγκεκριμένα Σερβία και FYROM.

Από την ημέρα που ξεκίνησε έχει διασχίσει με το ποδήλατό του περίπου 2.000 χλμ. ενώ η συνολική διαδρομή είναι 3.100 χλμ. και έχει περάσει από Αγγλία, Γαλλία, Βέλγιο, Γερμανία, Αυστρία, Σλοβακία και Ουγγαρία.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Κώστα Ντίνα, εάν όλα κυλήσουν ομαλά σε δέκα ημέρες θα έχει φτάσει στην Ελλάδα. Από την στιγμή που θα πατήσει Ελλάδα μέχρι να φθάσει στο Βόλο θα χρειαστούν περίπου 2 ημέρες.

Ηδη από το Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Βόλου, οργανώνεται εκδήλωση υποδοχής για τον Βολιώτη Κώστα Ντίνα. Μάλιστα πολλές εθελοντικές ομάδες έχουν εκφράσει την επιθυμία τους να τον συνοδεύσουν από τα σύνορα της Ελλάδας μέχρι τον τελικό του προορισμό.

Μάλιστα σε ανακοίνωσή του το Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Βόλου, είχε τονίσει ότι η ενέργειά του αυτή φανερώνει τεράστια σωματική και ψυχική δύναμη και το παράδειγμά του γίνεται σημείο αναφοράς και σύγκρισης για όλη τη νεολαία και την ελληνική κοινωνία.

Οποιος επιθυμεί να στηρίξει οικονομικά το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης, μπορεί να κάνει κατάθεση στους παρακάτω ελληνικούς λογαριασμούς του Ιατρικού Συλλόγου Βόλου. Καλό θα είναι οποιαδήποτε κατάθεση να έχει την ένδειξη στην αιτιολογία: Ποδήλατο – Ιατρείο Αλληλεγγύης (ΙΣΜ).

Οι λογαριασμοί είναι οι εξής: ΠΕΙΡΑΙΩΣ: GR 09 0172 6100 0056 1005 7835 312 και EUROBANK: 0026.0078.41.0100168707.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου