ΤΟΠΙΚΑ

20.000 επισκέπτες στη Γιορτή Κρασιού

20-000-επισκέπτες-στη-γιορτή-κρασιού-159641

Την απόλυτη ικανοποίησή τους εκφράζουν οι διοργανωτές της φετινής Γιορτής Κρασιού της Νέας Αγχιάλου, η οποία δικαίωσε τις προσδοκίες τους, συγκεντρώνοντας περί τους 20.000 επισκέπτες.

Ντόπιοι, ξένοι, αλλά και επισκέπτες από άλλες περιοχές, απόλαυσαν περί τους εννιάμιση τόνους παγωμένου κρασιού, λευκού, ροζέ και κόκκινου, που προσφέρθηκαν δωρεάν από το Συνεταιρισμό Νέας Αγχιάλου «η Δήμητρα», χόρεψαν και διασκέδασαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Αξιο αναφοράς είναι παράλληλα το γεγονός ότι έκανε θραύση και το Θεσσαλικό τσίπουρο, το οποίο προμηθεύονταν οι συμμετέχοντες στη διοργάνωση και το απολάμβαναν μαζί με την παρέα τους. Οπως ανέφερε πρόσφατα ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού κ. Γιάννης Κίτσιος σύμφωνα με ανάλυση που έκανε Πανεπιστημιακό Ιδρυμα σε 130 δείγματα τσίπουρου, που συνέλεξε με δική του πρωτοβουλία από όλη την χώρα, αναδείχτηκε το καλύτερο, με μεγάλη διαφορά από το δεύτερο.

Οι διοργανωτές κάνουν λόγο για μια πολύ επιτυχημένη διοργάνωση, ενώ όπως επεσήμανε ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού κ. Γιάννης Κίτσιος «η Γιορτή Κρασιού είναι ένας επιτυχημένος θεσμός που συμπλήρωσε 54 χρόνια και ο κόσμος περιμένει κάθε χρόνο να έρθει στη Νέα Αγχίαλο, να διασκεδάσει και να απολαύσει τα προϊόντα του Συνεταιρισμού».

Υπενθυμίζεται ότι η προετοιμασία ξεκινάει μήνες πριν από τους διοργανωτές, που είναι οι: Δήμος Βόλου, Αγροτικός Παραγωγικός Συνεταιρισμός Νέας Αγχιάλου «ΔΗΜΗΤΡΑ», Ενωση Επαγγελματιών Νέας Αγχιάλου, Φιλοπρόοδος Σύλλογος, Σύλλογος των εν Θεσσαλία Οξυωτών Νέας Αγχιάλου και οι αθλητικοί σύλλογοι «Πύρασος» και «Φθιώτιδες Θήβες – Αγχίαλος».

Η Γιορτή Κρασιού Νέας Αγχιάλου αποτελεί θεσμό για την περιοχή, αφού διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 1960, όπου πάντα επικρατούσε κέφι, ενθουσιασμός και διασκέδαση, ανάλογη με εκείνη που υπήρχε τις μέρες του τρύγου στην Αγχίαλο της Ανατολικής Ρωμυλίας. Το μεράκι για την καλλιέργεια της αμπελουργίας, παραμένει η σημαντικότερη κοινή πολιτιστική παράμετρος της παλιάς και της Νέας Αγχιάλου. Συνεχίζοντας αυτή την παράδοση οργανώνεται κάθε Αύγουστο η Γιορτή Κρασιού Νέας Αγχιάλου, προσελκύοντας πλήθος επισκεπτών από το Βόλο και την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας, σ’ έναν χώρο πραγματικά πολύ όμορφο και φιλόξενο, δίπλα στην θάλασσα.

Στο μεταξύ, εδώ και πολλές δεκαετίες οι κάτοικοι της Νέας Αγχιάλου έχουν αναπτύξει σημαντικούς δεσμούς με την πόλη της καταγωγής τους, την παλιά Αγχίαλο της Ανατολικής Ρωμυλίας, τη σημερινή Πομόριε της Βουλγαρίας και κάθε χρόνο κατά τη διάρκεια της Γιορτής φιλοξενείται αντιπροσωπεία του Δήμου της Πομόριε Βουλγαρίας. Στο πλαίσιο αυτό, φέτος, παραβρέθηκε στην γιορτή κρασιού της Αγχιάλου αντιπροσωπεία του Δήμου Πομόριε Βουλγαρίας, αδελφοποιημένης πόλης με την Νέα Αγχίαλο με επικεφαλής το Δήμαρχο Πομόριε κ. Ιβάν Αλεξίεβ, ο οποίος απηύθηνε θερμές ευχαριστίες στους διοργανωτές για την πρόσκληση.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου